Hz. Ömer Camisi avlusunda bir araya gelen yüzlerce vatandaş, burada iftar için hazırladıkları su, simit ve hurmalarla iftarlarını açtı. İftar yemeğinin ardından akşam namazını kılan kalabalık daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinden Sanat Sokağı’na kadar yürüdü. Sanat Sokağı’nda kartonlar üzerinde teravih namazı kılan kalabalık, namazın bitimiyle birlikte Mısır halkı için hep birlikte dualar okudu. Daha sonra Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi adına bir basın açıklaması yapan Hayati Beyde, ABD ve İsrail taraftarı çevrelerin yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’yi destekledikleri askeri darbe ile devirdiklerini zannettiklerini belirterek, “Onlar bedenleri esir edebilirler, işkence edebilirler, hatta namaz kılarken üzerlerine kurşun yağdırmak suretiyle yüzlercesini şehit edebilirler, ama Müslümanların iradelerini esir alamazlar” dedi.
Türkiyeli Müslümanların düşüncelerinden derinlemesine etkilendikleri İhvan-ı Müslim’in (Müslüman Kardeşler) yanında olduğunu vurgulayan Beyde, “Her ne pahasına olursa olsun darbelere ve darbecilere karşı sergilenen bu onurlu duruşu kendi ülkemizdeki darbelere karşı da sergileyeceğiz. Mısır’da hal böyleyken nasıl ki Kahire Ankara’dan, Diyarbakır İskenderiye’den farksızsa İstanbul Şam’dan, Halep’de Van’dan farksızdır” ifadelerini kullandı.

""

Açıklamasında Türkiye’de başlatılan barış sürecinin kendilerini mutlu ettiğini ve gelecekle ilgili umutlandırdığının altını çizen Beyde, “Barış sürecinin verdiği olumlu havayla Başbağlar, Sündüs ve Roboski’de yaşanan acıların yaşanmaması ve mağdurların bir nebze de olsa huzur bulmaları için bu olaylar aydınlatılmalı ve failleri hak ettikleri cezayı almalıdırlar. Barış sürecinde duran kanın bir daha akmaması için ne yapılması gerekiyorsa çekinilmeden yapılmalıdır” şeklinde konuştu.


Program daha sonra verilen ilahi konseriyle son buldu.

Editör: Wan Haber