Türkiye'de gündemi işgal eden İmralı görüşmelerinin ardından bugün Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) grup toplantısı Van'daki kahvehanelerde ilgi ile takip edilirken, vatandaşlar barışın bir an önce sağlanması için çağrıda bulundu.
Bölge halkı görüşmelerinin sonuca ulaşacağı umudunu taşıdıklarını belirtirken, vatandaşlar kahvehanelerde çaylarını yudumlayıp grup toplantısında konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını dinledi.
Barış sürecinin hem Kürtler hem de Türkler için çok olumlu geçeceğini ifade eden Behçet Taş isimli vatandaş, "Umutluyuz ve inşallah diğer seferki gibi hayal kırıklığına uğramayız. Bu kanın bir an önce durması her iki taraf için de karlı olacaktır. Bu gençlerin, askerlerin ölmesinden hiç kimse memnun değil, kimse kazançlı değil, herkes zarardadır. Bir an önce bu kanın durmasını bütün halk istiyor, bütün Doğu insanı istiyor. Herkes barış istiyor, başka bir şey istemiyor ama bu süreçte bazı kişiler bu sürece zarar verebilir, buna aldanmamak gerekir. Bazıları karıştırabilir, bazıları istemiyor olabilir ama önemli olan hükümetin iradesidir. Hükümet gerçekten dürüst davranırsa süreç barışla sonuçlanacaktır" dedi.
Devletin barış yapacağına inandığını dile getiren Ahmet Sönmez de, "Biz barış istiyoruz. Ümitliyiz, inşallah barış olacaktır, devletimiz barışı yapacaktır" ifadelerini kullandı.
Halkın bu süreçten umutlu olduğunu, güzel şeyler beklediğini vurgulayan Talat Yıldız ise, "Halk umutlu o konuda. Bölge halkı için çok önemli bir süreç. Başlaması çok iyi oldu. Bu 20-30 yıl önce başlaması gereken bir süreçti. Geç kalınmış bir süreç ama halk umutlu, inşallah daha güzel şeyler olacak" dedi.
(SER-MET-GS-Y)

08.01.2013 14:48:07 TSI

Editör: Wan Haber