Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, bir yerel gazetede yayımlanan ‘Güçbirliği’nden Van’a Kütüphane Çıktı’ haberinin okuyucuya kente kütüphane yokmuş gibi aksettirildiğini belirterek, “Bizim zaten bir halk kütüphanemiz var ama bir şehir kütüphanesinin de kente kurulması Van’a ayrıca bir katkı sağlayacaktır. Çünkü Van artık bir büyükşehir. İkinci bir kütüphanenin de açılacak olması ilimize her anlamda çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi. 

Bir yerel gazetede yayımlanan ‘Güçbirliği’nden Van’a Kütüphane Çıktı’ haberi üzerine bir basın açıklaması yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, haberin okuyuculara yanlış aksettirildiğini belirtti. Van’da meydana gelen depreme rağmen Van İl Halk Kütüphanesi’nin kente hizmet vermeye devam ettiğini ifade eden Aktuğ, “Bir yerel gazetenin bugünkü sayısında, Van’da sanki kütüphane yokmuş gibi bir haber yapılmıştır. Halbuki bizim kütüphanemiz, deprem sonrası bile kendi binasında faaliyetlerine devam etmiştir. 2014 Ocak ayından bu yana da kütüphanemiz, güçlendirdiğimiz galeri salonumuzda hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir’in açıklamalarının kendilerini de sevindirdiğini vurgulayan Aktuğ, “Başkanımızın açıklamaları bizleri de sevindirdi. Tabi ki de halk kütüphanemizin yanında bir de şehir kütüphanemizin ilimizde yapılacak olması, Van’a ve Van halkına oldukça faydalı olacaktır. Ancak haberde sanki ilimizde bir kütüphane yokmuş gibi okuyucuya aksettirilmesi bizleri üzdü. Bizim zaten bir kütüphanemiz vardı. İkinci bir kütüphanenin de açılması, bizleri de oldukça sevindirmiştir” diye konuştu.

3-645.jpg

Van İl Halk Kütüphanesi’nde 28 binin üzerinde kitap olduğunu ve kütüphaneye 2 bin 500 kişinin üye olduğunu da ifade eden Aktuğ, “Yaz dönemine girdiğimiz bu günlerde öğrencilerimizin kütüphaneye gelmeleri açısından olumlu bir haber olacağına inandığım için böyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Yaz süresince kütüphanemize gelmek isteyen öğrencilerimiz kütüphanemizden faydalanabilecek, kitaplarımızdan ödünç alıp her türlü faaliyete katılabilecektir. Bu konuda çocuklarımızın kütüphaneye gelmelerini istiyorum. Şu anda 2 bin 500 kişi istediği an kütüphanemizden emanet kitap alabiliyor, kütüphanemizden faydalanabiliyor. Yani kütüphanemiz 2014 yılından bu yana okuyucu hizmetini sağlıklı bir şekilde devam ettiriyor” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2016 yılında yeni bir Kültür Merkezi yapım çalışmalarının başlatılacağını da sözlerine ekleyen Aktuğ, “Kütüphanenin de içinde yer aldığı yeni kültür merkezimiz Bakanlığımıza bağlı Kütüphaneler Genel Müdürlüğünce 2016 yılı yatırım programına dahil edildi. Bu yıl mevcut binamız yıkılıp tekrar yapım çalışmalarına başlanacak. İnşallah en kısa zamanda yeni Kültür Merkezimiz halkımızın hizmetine açılacaktır” dedi.

4-502.jpg

Editör: Wan Haber