Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan "Büyükşehir Belediyesi Geleneksel İftar Çadırı" bu yılda Ramazan ayının ilk gününde binlerce kişiyi konuk etti.  

Kentte bulunan Feqiyê Teyran Parkı arkasında bulunan alanda kurulan iftar çadırına Kürtçe ve Türkçe yazılı afişlerle  Hûn bi xêr hatin qonê fitarê (İftar çadırına hoş geldiniz) asılırken, iftar çadırına aralarında HDP Van Milletvekili Adem Geveri, DBP PM Üyesi Metin Kutaz, HDP Van İl Eş Başkanları Gülistan Orhan ve Yakup Ataş, Van Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cüzeyir Özkaplan, Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay’ın yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre’de katıldı.

3-597.jpg

Sıraya giren vatandaşlar Geveri ve beraberindekiler yemek kazanların başına geçerek kendi elleri ile yemek dağıttı.

Yine yurttaşların Ramazan ayını tebrik eden Geveri ve beraberindekiler, Ramazan ayının barış ve kardeşlik getirmesini temenni etti. Yemek dağıtımının ardından Geveri ve beraberindekiler daha sonra ise kendi yemeklerini alarak yurttaşlarla birlikte oturdu. Ezanın okunması ile yurttaşlar dua ederek bu yılın ilk orucunu açtı. 

4-475.jpg

İlk iftara binlerce kişi katıldı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı aşevinde hazırlanan 3 çeşit sıcak yemek kurulan iftar çadırında halka sunulurken, geçen yıllarda bin kişilik yemek sayısı bu yıl ise 3 bine çıkarıldı.

Özellikle yaşlı, kadın ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği iftar çadırında oruçlarını açan yurttaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne yapmış olduğu hizmetten dolayı teşekkür etti.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından daha önceden de sıcak yemek yardımı yapılan 100 aileye Ramazan ayı boyunca da yardım yapılmaya devam edilirken, Ramazan ayının ilk gününde 100 aileye iftariyelikleri araçlarla evlerine bırakıldı. Yine ailelere iftariyeliklerin yanı sıra Sahur paketleri bırakıldı. 

5-465.jpg

Editör: Wan Haber