Ak Parti Van İl Başkanlığı’nın çağrısı üzerine toplanan binlerce Vanlı hep bir ağızdan ‘idam isteriz’ sloganları attı.

Burada kısa bir konuşma yapan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, “Vanlılar üç gündür burada nöbetteler. Aç kalıyorlar susuz kalıyorlar fakat okçular tepesini terk etmiyorlar. Ve buraları asla bırakmayacağız ta ki reis-i cumhurumuz emredinceye kadar. Bu arada Gürpınar’da bir vatandaşımız ile Erciş’te bir polisimiz de demokrasi şehidi olmuştur, onlara da selam olsun ve onlar için de birer Fatiha okuyalım” dedi.

Daha sonra konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de yapılan girişimi alçaklık olarak nitelendirerek, “Bütün bunlar bu birlik ve beraberlik içinde olan halkımız bölmek için yapılıyor. Bu karaktersizler Türkiye’yi başka yerlere benzetiyorlar. Onlar bilmiyorlar ki yürekleri iman dolu gençleri, kadınları, bu halkı ve elhamdülillah Reis-i cumhurları olan Recep Tayyip Erdoğan var” diye konuştu.

Daha sonra platformda okunan ezanın ardından katılımcılar hep birlikte dua etti. Çoluk çocuk binlerce Vanlı ise meydanları asla terk etmeyecekleri vurgusunu yaptı.
Beşyol Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetine 10'larca STK, dernek, sendika, siyasi parti ve binlerce vatandaş destek verdi. İHA

Editör: Wan Haber