Van Valisi Münir Karaloğlu’nun destekleriyle Çanakkale’ye giden şehit yakınları, gaziler ve merkeze bağlı köy muhtarları, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna tarafından da kabul edildi. Gezi sonrası akşam saatlerinde valiliği gelen Van ekibini Vali Güngör Azim Tuna ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muammer Aksu karşıladı. Misafirleriyle tek tek tokalaşan Vali Tuna, Vanlıları Çanakkale’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Gelibolu Yarımadası Şehitlik Abidesi’nin yer aldığı bölgenin ülkenin birlik ve beraberliğinin en önemli abidelerinden biri olduğuna işaret eden Tuna, “Geçmişte burada beraber omuz omuza, ecdadımız savaş yaptı ve vatanı birlikte savunarak, beraberce şehit oldular. Şu anda burada beraber yan yana yatıyorlar. Gördüğünüz gibi burası sizin vatanınız. Hiçbir ayrımız, gayrımız yok” dedi.


“VAN’IN ÇANAKKALE’DE AYRI BİR YERİ VAR”
2011 yılında yaşadığı iki büyük depremle sarsılan Van’ın Çanakkaleliler arasında ayrı bir yerinin olduğunu vurgulayan Vali Tuna; “2011 yılında yaşadığınız depremde yaralarınızı memleketin her tarafından gelen desteklerle birlikte sarmaya çalıştık. Çanakkale’den de sizlere hem maddi hem de manevi yardımlar yapmaya çalıştık. Bizlerde burada sizin gibi gelen misafirlere ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sizlerde buradan memnun kalmışsınızdır. Giderken bizlerden Vanlılara bol bol selamlarımızı, sevgilerimizi iletin” diye konuştu.

 

""


“VANLILARIN ÇANAKKALE’DE YATAN EMANETLERİ VAR”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de, Vanlıları Çanakkale’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Özellikle ülkemizin en uzak köşelerinden misafirlerimizin gelmesinden gurur duyuyoruz. Çünkü Vanlıların şehitlikte yatan emanetleri var. Onlar bizlerin bugünü görmemiz için omuz omuza mücadele verdiler. Toprağa düştüler, şehit oldular. Ama onların boşuna şehit olmadıklarını biz beraberce kucaklaşarak bunu da ispatlamış oluyoruz. İnşallah ülkemizi daha güzel günlerin beklediğini düşünüyoruz. İnşallah bu baharla beraber milletimizin de yeni baharları yaşadığını düşünüyoruz. İnşallah gelecek hepimizindir. Gelecekte insanımızın yüzünün daha fazla güldüğü, karnının daha fazla doyduğu, artık Türkiye’nin de bölgesinde olan liderliğinde hep beraber daha da yukarıya çıkaracağımızı düşünüyoruz” dedi.


“VANLILAR BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN GRUP TOPLANTISINI TAKİP EDECEK”
Çanakkale gezi programını organize eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir de, Çanakkale’den sonra Ankara’ya giderek Van milletvekilleriyle toplantı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısına da dinleyici olarak katılacaklarını kaydetti. Sinir, “Biz Çanakkale’ye 90 kişilik bir ekiple geldik. Aralarında köy muhtarlarımız, şehit aileleri ve gazilerimiz var. Birlik ve beraberliğin sonucunda Türkiye’de başlatılan bir süreç var. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve muhtarlarımızla birlikte bizimde katkımız olsun diye yola çıktık. Çanakkale’den sonra Ankara’ya geçeceğiz. Van milletvekillerimizle birlikte yemekte buluşacağız. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayın Başbakanımızın grup toplantısına katılacağız. Doğuda her bir köy muhtarı bulunduğu konumda bir kanaat önderidir. İnşallah buradan gittikten sonra bu sürece katkı sağlayacaklardır. Bu gezi bizim için bir dönüm noktası oldu. Çanakkale’de bir tarih efsanesi yaşıyor. Şehitliği gezdiğimizde dünyanın birçok yerinden gelmiş insanların isimlerini gördük. Van’da şu an ismi tespit edilen 37 şehidimiz var. Beliki de isimsiz birçok şehidimiz var. Bu şehitlerimiz içinde bir muhtarımızın dedesi de meftun. Şehitliği ziyaret ederken çok duygusal anlarda yaşadık. Çanakkale’den çok güzel duygularla ayrılıyoruz” diye konuştu.


VALİ KARALOĞLU’NUN GÖNDERDİĞİ HEDİYE’Yİ EROL TAKDİM ETTİ
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Şinasi Erol, Van Valisi Münir Karaloğlu’nun selamlarını ileterek, gönderdiği hediyeyi takdim etti. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve milletvekilleri Vanlı ekibe kentin tanıtımının yer aldığı materyallerin bulunduğu birer çanta hediye etti. Vali Tuna, misafirlerin ellerini tek tek sıkarak yolcu ederken, Valilik binası dışında ziyaret anısına bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Van ekibi Çanakkale’deki gezisini tamamladıktan sonra Ankara’ya hareket etti.

""

Editör: Wan Haber