Dün akşam yüz binlerce kişinin katılımı ile sokaklarda darbe girişimine tepkisini gösteren Vanlılar, tekrar sokaklara inerek desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından bugün Beşyol Meydanı’nda organize edilen tepki mitingine Vanlılar akın etti. Siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere birçok vatandaşın katıldığı mitingde sloganlar atılırken, tekbirler getirildi.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi adına basın metnini okuyan Sunullah Ercek, “Dün gece ülkemizde Fettullah Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini ve şimdiye kadar gerçekleştirilen tüm darbeleri lanetliyoruz. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi gece boyuna üyeleriyle birlikte meydanlarda; paralel yapının darbe kalkışmasına karşı sivil iradenin, halkının oyuyla seçilmiş meşru yönetimin yanında yer almıştır. Halkın irade ve kararlılığı, darbe teşebbüslerini geçersiz kılan en önemli faktördür. Sivil yönetimin yanında duran, darbeye karşı sakağa dökülen, meydanlarda sivil iradeyi destekleyen, kendi geleceği için mücadele eden halkımızı kutluyoruz. Bu uğurda canlarını feda eden tüm kardeşlerimizin şahadetlerini kutluyoruz, Rabbimizden dileğimiz onlardan razı olmasıdır. Ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Darbeler, askeri cunta yönetimleri ülkemize her zaman baskı, korku, kaos, huzursuzluk ve yapılan her darbe ülkeyi hep geriye götürmüştür ve tarihimize bir kara leke olarak geçmişlerdir. Artık halkımızın hiçbir darbeye tahammülü yoktur. Darbe ve darbe teşebbüsleri yıllardır bu ülkenin belini büktü. Artık darbe istemiyoruz. Halkın bu tepkisinden sonra hiçbir yapı darbe kalkışmasına cesaret edemeyecektir. Küfre ve kafire alet olana, halka silah doğrultana lanet olsun. İhanet şebekeleriyle hesaplaşılmalı ve işbirlikçiler yargı önüne çıkartılmalıdır. Bu örgüte yönelik her türlü mücadele acilen yapılmalı ve ülkenin gündeminden çıkarılmalıdır. Rabbimiz hainlerin ve uluslararası şebekelerin tuzaklarını başlarına geçir” dedi.

Meydanlarda olmaya devam edeceklerini duyuran kalabalık ve yetkililer, ikinci bir mesaj gelinceye kadar ayrılmayacaklarını belirterek, tepkilerini sürdürüyor. 

Öte yandan gruptan bazı bayanlar, şehit olanlar için polislere ve vatandaşlara lokum dağıttılar. İHA

Editör: Wan Haber