Türkiye Atletizm Federasyonunun 2018 faaliyet programında yer alan ve İstanbul Ataköy Atletizm Salonunda 67 ilden 800 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye U16 Salon Atletizm Şampiyonasına katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm sporcusu Zeynep Bayçınar, 1500 metrede U16 yaş kategorisinde zorlu rakiplerini geride bırakarak altın madalyasının sahibi oldu.

Zeynep Bayçınar’ın önemli başarılara imza atmaya devam ettiğini ifade eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörlerinden Enez Kaplan, “Sezonun ilk salon deneme yarışmaları bizim açımızdan önemli oldu. Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcumuz da elinden geleni yaparak altın madalya kazandı. İlimiz adına gelecek vaat eden sporcularımız arasında bulunan Zeynep Bayçınar, katıldığı yarışmalar sonucunda elde etmiş olduğu böylesi başarılı sonuçları ile federasyon yetkilerimiz tarafından da takdir gördü” dedi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Zeynep Bayçınar’ın Van adına kazanmış olduğu Türkiye birinciliği derecesinin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtti. İnanç, “Bu başarı bizim için çok önemli bir başarıdır. İlimiz adına farklı illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımıza örnek teşkil edecektir. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Atletizmde çok istekli ve başarılı olan sporcumuz Zeynep Bayçınar, bu yarıştan da başarı ile döndü. Ayrıca bu sporcumuz ilimiz ve ülkemiz adına gelecek vaat eden sporcularımız arasındadır. Sporcumuzun kendisini ve bu başarıda emeği olan antrenörümüzü de yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.(İHA)

Editör: Wan Haber