Hastanede yaşanan doktor sıkıntısının artık had safhaya vardığını belirten vatandaşlar, günlerce hastaları için randevu alamadıklarını öne sürdü. Sabahın erken saatinden itibaren hastane önünde toplanan onlarca vatandaş, yetkililerin artık bu sıkıntılarını giderilmesini istedi.

Van merkezde oturan Emin Irmak, üç gündür hastaneye gelip gittiğini ancak randevu alamadığını söyleyerek, “Hastanede sadece bir doktor çalışıyor. O da en fazla 30 hastaya bakabiliyor. Aramızda günlerdir randevu almak için gelen fakat alamayan arkadaşlarımız var ama kimse bize sahip çıkmıyor. Artık nereye gideceğimizi bilmiyoruz” dedi.

Sıkıntılarını defalarca yetkililere bildirdiklerini ifade eden Irmak, “Geçen günlerde aynı sıkıntı için vatandaşlar İpekyolu’nu trafiğe kapattı, yine de bu sıkıntımız giderilmedi. Biz yetkililerden artık bu sıkıntımızın giderilmesini ve hastanemize doktor atamalarının yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlde nöroloji servisinde de doktor sıkıntısı olduğunu ve çocukların bundan dolayı felç kaldığını ya da hayatını kaybettiğini ileri süren Irmak, konuşmaları sırasında duygularına hakim olamadı.

Ablası ile birlikte hastaneye gelen ve iki gündür randevu alamadığını belirten Zeynep Semo adlı vatandaş da, “Dün geceden beri randevu alabilmek için hastanede bekliyoruz. Çok mağdur durumdayız. Bu insanlık dışı bir şey. Bu kadar millet sabahtan beri bekliyor. Aramızda hatta 10 gün bile bekleyen var” dedi.

Van’da sadece bir doğum polikliniğinin olduğunu vurgulayan Arafat Akkoyun ise, "Batıda hangi ile hatta ilçeye bile gidersen mutlaka en az 6-7 poliklinik çalışıyor. Burada ise günde bin kişi hastaneye gelip geri dönüyor. Yaklaşık bir ay sonraya randevular veriliyor. Köylerde gece saatlerinde hastaneye gelen var. Yetkililerden bu sıkıntımızın bir an evvel giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat ise sıkıntının giderilmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını belirterek, "İlimizde doktor sıkıntısının giderilmesi yönünde gerekli yazışmaları daha önce yaptık. Şu anda ağustos ayı sonunda yapılacak olan atamaları bekliyoruz. İnşallah ağustos ayı sonuna doğru bu sıkıntımız giderilecektir" dedi.

Editör: Wan Haber