Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan STK yöneticileri, Ramazan ayından dolayı yardım çalışmalarını hızlandırdıklarını belirttiler.

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’da ayırım gözetmeksizin binlerce muhtaç ve yetim aileye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Sabri Yıldırım, “Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak Ramazan ayının birinden itibaren bizler yardım çalışmalarımıza başladık. Ramazan ayına özel bedeli 75 TL olan bir kumanya hazırladık. Hayırsever vatandaşlarımız bizlere kumanya beledi verdi. Bizler de onların adına bunu muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Daha önce bizlere müracaat eden ailelerimiz var. Bununla birlikte bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı ilimize göç eden ailelerimiz var, onların tespitlerini yaptık. Ramazan ayının ilk gününden itibaren yardımlarımızı dağıtmaya başladık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Nasip olursa Ramazan ayının sonuna kadar bin ailemize yardım kolisi ulaştırmayı düşünüyoruz. Şu ana kadar ise 100’e yakın yardım kolimizi muhtaç ailelerimize ulaştırdık” dedi.

3-616.jpg

Yıldırım, Ramazan ayı içerisinde yine giyim ve nakdi yardımlarının da devam edeceğini ifade ederek, kendilerine katkıda bulunan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yurt İçi Yardım Dağıtım Görevlisi Mehmet Sait Keskin ise, “Vakfımız her sene özel olarak Ramazan yardım çalışması düzenlemektedir. Bu sene de 81 ilimizde, dünyada ise 105 ülke ve bölgede ‘Vakit Ramazan’ sloganıyla Ramazan yardımı çalışmalarımız devam etmektedir. Van İHH olarak da bu yıl ilimizde 500’ü yetim olmak üzere toplamda bin 500 yetim ve mağdur çocuğumuza giyim yardımı ulaştırmayı planlıyoruz. Bu yardımımızı da daha önce ailelerimizden aldığımız beden ve ayakkabı numaralarını baz alarak yapıyoruz. Tüm aile fertlerine hitap ediyoruz. Bunun yanında Ramazan ayına mahsus gıda yardımlarımız da devam etmektedir. 2016 yılı Ramazan ayı gıda yardım hedefimiz ise ilimizde 2 bin gıda kolisi dağıtmaktır. Daha önceden tespitini yaptığımız yetim ve mağdur ailelerimize gıda kolileri, yetim ve özsüz çocuklarımıza mahsus da Ramazan çocuk kolisi adı altında 750 adet yetim Ramazan kolisi dağıtacağız” şeklinde konuştu.

Keskin, Ramazan ayında 100 gönüllü ailenin 100 yetim aile ile iftarlarını paylaşacağı çalışmayı da başlattıklarını ifade etti.

Editör: Wan Haber