Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Beşyol Meydanı’nda organize edilen tepki mitinginde bir araya gelen AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi Van İl Başkanı Salih Güngöralp ile Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Rasim Saygın, yaptıkları açıklamada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İlk olarak konuşan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, “Ülkemizde maalesef askeri cuntalar yıllardan beridir hep darbelerin hayallerini kurmaktadırlar. 1960’ta darbe yapmış, kinini kusmuş ve maalesef o dönemlerde başkanlarımız, bakanlarımız şehit edilmişlerdi. Darbeler sonucu binlerce insanımız hapishanelerde çürümüş ve 10 binlerce insanımıza haksızlıklar yapılmış ve idam edilmişlerdir. Birçok inançlı insanımız mağdur edilmiştir. Yine 28 Şubat post moderne darbesi de yine inançlı kesimlere karşı yapılmıştır. Milletimiz her defasında bu cuntacılara tokadını indirmiş, halkın ve milletin adamlarını başa getirmiştir. FETÖ terör örgütü askeriye içerisindeki azınlığı maalesef halkın parasıyla alınmış tankları, topları, uçakları ve helikopterleri halka karşı kullanmıştır. Hiçbir dönemde halka karşı bu kadar hunharca silah kullanılmamıştı. O yüzden bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün dayanışma günüdür” dedi.

3-708.jpg

“Bugün ülkemiz tarih yazmaktadır”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da, “Bugün ülkemiz tarih yazmaktadır. Van’da tarih yazan sizleri Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ülkemiz son 56 yıl içerisinde her 10 yılda bir darbe ile karşı karşıya kalmış ve bugün olması gerektiği noktadan çok uzak bir yerdedir. Bizler milli görüş camiası olarak 1996 yılında 28 Şubat’ı yaşayıp darbenin karşısında ve seçilmiş insanların yanında olduğumuzu bu meydanda deklare ediyoruz” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Van İl Başkanı Salih Güngöralp ise, “Sizler burada demokrasi anıtı oldunuz, sizlere teşekkür ediyoruz. Malum dünden bu yana bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Bu saldırıyı genel başkanımız ilk dakikalarda Sayın Başbakanımızı arayarak yanında olduğunu söylemiş ve bu darbecilere karşı duruşunu sergilemiştir” ifadelerini kullandı.

Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Rasim Saygın da, “Bu halk bombalar altında dahi olsa canını ortaya koyup meydanlara indi ve polisten askerden önce o darbecilere müdahale etti. Selam olsun Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ve Türkiye’nin her bir yerinden bu mücadeleyi yürütenlere. Selam olsun bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimize, hepsine selam olsun” ifadelerini kullandı.

Siyasi partiler temsilcilerinin yaptığı açıklamaların ardından halkın yanında olduklarını ve asla meydanları terk etmeyeceklerini deklare ettiler. İHA

Editör: Wan Haber