23 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na dershanelerde bu konuda önemli tedbirler alarak öğrencilerine her konuda yardımcı olduklarını belirttiler. Van Kavram Dershaneleri Müdürü Lokman Tekin, sınava 12 gün kaldığını ve bu nedenle de denemelerin sayısını artırdıklarını söyledi. 2 günde bir YGS denemeleri yaptıklarını ifade eden Tekin, “Bütün öğrencilerimize güveniyoruz. Deneme sonuçları başarılı görünüyor ve inşallah gerçek sınavda da bu başarıyı göstereceklerine inanıyorum. YGS sınav sistemi değişmez. Sadece isim değişir. Önümüzdeki yıldan itibaren dershaneler kapatılacak, ama sadece dershane isimleri değişecek. Dershaneler aynı kurum altında çalışmalarına devam edecek“ dedi.


SINAVA ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİ
Dershane sözel birincisi olan Hüsna Şapkacı, “Birazcık sınav heyecanı var. Bu sınavda hocalarımızın etkisi çok oldu. En son denememde 370 puan aldım. Sosyal hizmetler ya da Türkçe öğretmenliği bölümünü istiyorum” dedi.


Eşit Ağırlık öğrencisi Rojbin Aslan, “YGS heyecanı var. Dershane hocalarımız elinden geldiklerini yaptılar. Onlar bize güveniyorlar. İnşallah bizde onların güvenini boşa çıkarmayız. En son denemem de 310 puan aldım. Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü istiyorum” dedi.


Sayısal bölümü öğrencisi Ümran İriş ise, “YGS’ye üçüncü girişim. Bazı uygulamalara karşıyım. Sınavda öğrencilerin lavaboya gidilmesini istiyorum. Dershanelerin kapatılmasını istiyorum, ama öğretmenlere iş imkânları sağlansın. Benimde hedefim Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmaktır” dedi.

Editör: Wan Haber