Wan Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü ortaklığı ile üniversitelerin ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için açılan kurs çok sayıda öğrenciyi üniversiteli yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler kursa yoğun ilgi gösterirken, yapılan YGS ve LYS sınavları ardından öğrenciler üniversitelerin ′Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği′ yetenek sınavlarına katıldı.  

2’si kadın 5 eğitmenin öğrencileri yetenek sınavına hazırladığı kurs sonrası, sınavlara katılan onlarca öğrenci zorlu sürecin ardından Türkiye derecesi yaparak üniversiteli oldu. Aylarca süren tempolu hazırlıkların ardından Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen sınavlara katılan öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi, ayrıca ücretsiz servis ve gözetmen görevlendirdi. BESYO sınavlarına katılmak için Batman, Antalya ve Balıkesir illerine giden 75 öğrencinin araç desteğini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bunun yanı sıra Türkiye’nin 22 ilinde yapılacak olan BESYO sınavlarına katılacak olan öğrenciler için gerekli yardımlarda bulunacak.

3-734.jpg

Kurs öğrencisi Çelik, son yılların rekorunu kırdı

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kursa katılan onlarca öğrenciden biri olan ve Sivas’ta yapılan BESYO yetenek sınavına katılan Büşra Çelik, sınavı Türkiye derecesi ile kazanarak üniversiteye yerleşti. Sivas’ta düzenlenen yetenek sınavında 30 metre ve 800 metre koşularında Türkiye derecesi yapan Çelik, rakiplerinin açık ara önünde olmasına rağmen, son kulvarda yapığı driplingle son yıllarda kırılmamış rekor bir koşuya imza atarak, koşuyu birincilikle tamamlayarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne derece ile yerleşti. Çelik’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlık kursuna katılan 30 öğrenci daha Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümlerine yerleşti. 

Çelik, derecesini eş başkanlar Çoban ve Kaya’ya armağan etti

Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyespor Kulübüne teşekkür eden Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin kendileri için açtığı ücretsiz kurs ile hayali olan üniversiteye yerleştiğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ailesinin imkanı olmadığı için ücretli özel kurslara gidemediğini söyleyen Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yetenek kursu ardından kendisi gibi çok sayıda arkadaşının bu kursa katıldığını ifade etti.

Çelik,″ Zorlu bir hazırlık sürecinin ardından YGS ve LYS’de aldığım puanların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen hoca ile Sivas’a gittik. Zorlu bir sınavdı ve sınava katılan öğrencilerin tamamı da oraya derece yapmak için gelmişti. Ben kendime güveniyordum 30 ve 800 metre koşularında rakiplerim önümde olmasına rağmen, büyük bir hamle ve dripling yaparak koşuyu birincilikle yaptım. Bu derece son yılların en büyük derecesiydi. Ben bu başarımı ve derecemi bize büyük emek ve fedakarlıkta bulunan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız Hatice Çoban ve Bekir Kaya’ya armağan ediyorum″ dedi.

 

Editör: Wan Haber