Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir gezi düzenledi.

Okulunda başarı gösteren, daha önce hiç il dışına çıkma imkanı olmayan, özellikle Çanakkale’yi gezmek isteyen ve sokaktaki tehlikelerden uzaklaştırmak için belirlenen 40 öğrenci, bugün Çanakkale’ye gitti. Sabah saatlerinde Van Ferit Melen Havalimanı’na götürülen 40 öğrenci, burada arkadaşları ile birlikte hem uçağa binmenin hem de Çanakkale başta olmak üzere çeşitli yerleri göreceklerinin mutluluklarını yaşadıklarını dile getirdiler.

Arkadaşları adına açıklamalarda bulunan Yasin Karan, gezinin faydalı ve yararlı olacağını düşündüğünü belirterek, “Biz genç nesil için tarihi bir bilinç uyandıracak bu gezi. Söğüt başta olmak üzere Osmanlı’nın kurulduğu yerler, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi’nin mezarlarını ziyaret edeceğiz. O yüzden tarihi bilinci uyandırmak amaçlı faydalı olacağı kanaatindeyim. Bu yüzden Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Düzenlenen gezi ile ilgili bilgiler veren Van Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, “Çocuklarımızın Türkiye’mizin bütünlüğünün birer parçası olduklarını hissettirebilmek amacıyla Çanakkale Şehitliği gezisi düzenledik. Bu gezi ile çocuklarımızın ufkunda geçmişten bugüne ve bugünden geleceğe, ‘doğuştan kurtuluşa’ birlikten gelen güçle nasıl yürüdüğümüzü anlatan bir pencere açabilmeyi amaçlamaktayız” dediler.

Editör: Wan Haber