Van Valiliği’nin organizasyonuyla Çanakkale’ye giden şehit yakınları, gaziler ve merkez köy muhtarları Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (Ak Parti) meclisteki grup toplantısına katılarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı takip etti.  Ak Parti Van Milletvekillerinin organize ettiği program sonunda Van Merkez Köyleri ve İlçeleri Muhtarlar Dernek Başkanı İbrahim Köseoğlu, İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Şinasi Erol ile birlikte Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından özel olarak dokutturulan ve üzerinde ‘Van Kedisi, Van Kalesi, Akdamar Kilisesi ve Vangölü’nün işlendiği halı hediye edildi.

“BAŞBAKINIMIZA DUA EDİYORUZ”

Dernek Başkanı İbrahim Köseoğlu, hediye sonrası  Başbakan Erdoğan’a barış sürecini desteklediklerini belirterek, “Bizler Van’dan Vanlı hemşerilerimizden selam ve muhabbetler getirdik. Bizler Ankara’ya gelmeden önce Çanakkale’yi ziyaret ettik. Çanakkale’de aynı bayrağın altında Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla koyun koyuna birlikte yatan ecdadımıza dualar ettik. Sayın Başbakanım bu Çanakkale ruhuyla vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberlik için sizlerin başlatmış olduğu ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ni sonuna kadar destekliyoruz. Başarılı olmanız için sizlere dua ediyoruz. Sayın başbakanım Allah yardımcınız olsun. Ve sizleri başımızdan eksik etmesin” dedi.

""

Başbakan Erdoğan Vanlı muhtarlar, şehit yakınları ve gazilerin bu temennilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘teşekkür’ etti. Muhtarlarla yakından ilgilenen Erdoğan, onlarla ziyaret anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Muhtarların yazılı taleplerini de alan Erdoğan, Vanlılara selam götürmelerini istedi. 90 kişinin yer aldığı heyetin meclis programına Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan da eşlik etti. 

Editör: Wan Haber