Ramazan ayına denk gelen düğün sezonundan dolayı sıkıntılı bir ay geçiren kuyumcular, bu sürecin sona ermesinin akabinde düğünlerin yeniden başlaması ile birlikte iş yapmaktan dolayı gayet memnun. Altındaki düşüş ve yükselişten dolayı halen vatandaşların tedirgin olduğunu, hükümetin kurulmayışı gibi nedenlere rağmen bir hareketlilik söz konusu olduğunu anlatan kuyumcular, bu canlılığın artacağına inandıklarını kaydettiler. Konak Kuyumcusu sahibi Hüseyin Konak, altın fiyatlarındaki inişli çıkışlı duruma rağmen bir hareketliğin olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl ile bu yıl arasında büyük bir farkın bulunduğunu belirtti. Ramazan ayının bitimi ile düğün sezonunun geldiğini ve bir hareketliliğin söz konusu olduğunu anlatan Konak, “Bildiğiniz gibi, Ramazan ayından dolayı düğünler ertelendiği için durgun bir ay geçirdik, ama bunun bitimi ile birlikte insanlarımız düğün programlarını organize etmeye başlayınca haliyle bir hareketlilik başladı. Şu an gidişattan gayet memnunuz. Ama hükümetin de bir an önce kurulmaması altındaki artış ve düşüşü etkiliyor. Onun için bizim istikrara ihtiyacımız var. Sağlandığı takdirde ben çok daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.


Sinan Kuyumcusu’nun sahibi Şabettin Çağlar, işlerinin yavaş yavaş açıldığını belirterek, çok daha iyi olmasını ümit ettiklerini belirtti. Geçen yıla oranla bu yılın daha aşağılarda seyir ettiğini anlatan Çağlar, “Bizim işimiz diğer sektörlere oranla daha çok önemli. Çünkü, bizim altın satışımızın düşüşü ve inişi herkes için çok önemli. Altının düşüşünü ve artışını birçok neden etkileyebilmektedir. Siyasi boyutu başta olmak üzere hangi taraftan bakarsanız bakın bu böyle. Onun için biz hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz. Ama yapılan görüşmelerde erken seçim gözüküyor. Umarım bir an önce her şey yoluna girer bizde önümüze bakarız. Çünkü sadece bu neden bile insanlar altın alıp almama da düşünceye sevk ediyor. İşlerimiz yavaş yavaş hareketlilik kazanmaya başladı. Umarım daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Yüzbaşıoğlu Kuyumcusu sahibi Sedat Yüzbaşıoğlu da, hafif bir hareketlenmenin var olduğunu ama istenilen bir düzeyde olmadığını belirtti. Düğün sezonu olmasına rağmen insanların zorlandığını belirten Yüzbaşıoğlu, bu ufak hareketliliğin de altının düşmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Editör: Wan Haber