Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Judo Federasyonu tarafından 17 ilden 190 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Yarışması Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yapıldı. 6 sporcu ile yarışmaya katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Takımı sporcularından Ejder Toktay 38 kiloda, Mustafa Ayhan 73 kiloda Türkiye birincileri olurken, Sinan Tayyan 55 kiloda Türkiye ikincisi, İsa Hindi ise 52 kiloda Türkiye üçüncülüğü elde etti. Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Yarışması’na ilk defa katılan Vanlı judocular, aldıkları başarılarla takım halinde de Türkiye üçüncülüğünü elde ettiler.


Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu’nda yapılan ödül töreni sonunda konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Rakip Aslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Yarışması’nda Van adına ilk defa Türkiye final müsabakalarında mücadele ettiklerini belirterek, “Bu final müsabakalarında ilimiz adına yarışmak için ilk olarak Bitlis ilimizde yapılan grup müsabakalarında takım halinde birincilik, daha sonra Van’da yapılan yarı final müsabakalarında takım halinde ikincilik ve son olarak da Aydın Kuşadası’nda yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Final Yarışması’nda 6 sporcumuzdan ikisi kendi kilolarında Türkiye şampiyonu, bir sporcumuz Türkiye ikincisi ve bir sporcumuz da Türkiye üçüncüsü oldu.

Sporcularımızın aldıkları bu başarılardan sonraki bir başarımızda Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Yarışması’nda takım halinde Türkiye üçüncülüğü kazandık. İlimiz adına bu güzel dereceleri kazanarak bu güzel mutluluğu bizlere yaşatan sporcularımızı bir kez daha kutluyoruz. Buradan il müdürümüz Nevzat İnanç’a da bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber