Hafız Sizcan, üç sefer bölge birinciliği ile bir dünya beşinciliği elde ettiğini belirterek, “Yakın zamanda Kuveyt’te düzenlenen ‘Uluslararası Kur’an- Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda çok şükür ülkemizi temsil etmek üzere gönderildik. Yaklaşık olarak 10 gün süren yarışma sonucunda 65 ülkenin katıldığı yarışmada ilk 5 içerisinde yer alarak ülkemizi güzel bir şekilde temsil etmeye çalıştık. Ülkemize dönerken çok güzel teveccühlerle karşılaştık. Gerek camiamızda gerekse de halkımız ve cemaatimiz nezdinde çok ciddi bir sevinçle karşılaştık. Bu yarışmanın başından sonuna kadar desteğini esirgemeyen Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığımıza, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, İl Müftümüz Sayın Nimetullah Arvas Beye, bütün diyanet camiası ve vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. 

Katıldığı yarışmalarda 3 bölge birinciliği ve bir dünya beşinciliği aldığını ifade eden Sizcan, “Kendimizi daha iyi geliştirmek ve daha fazla mesafe kat etmek adına bu tarz etkinliklerde bulunmaya gayret ediyoruz. İnşallah Cenab-ı Hak nasip ederse 30 Temmuz’da Zonguldak’ta düzenlenecek olan Türkiye finaline bölgemizi temsilen katılacağız. Orda da inşallah amacımız güzel bir başarı elde edip hem Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma hususunda kendimizi daha fazla geliştirmek hem de bölgemizi, memleketimizi güzel bir başarı ile temsil etme çabasındayız” ifadelerini kullandı.

30 Temmuz’da Zonguldak’ta düzenlenecek olan Türkiye finali için çalışmalarını sürdüren Sizcan, “Bunun için tabi ki çalışmalarımız oluyor. Bir Kur’an okuyucusunun en büyük çalışması çokça Kur’an dinlemesidir. Kendine rehber kabul ettiği bir hafızı ya da Kur’an okuyucusunu çokça dinlemesidir. Bizler de Kur’an-ı Kerim’i dinlemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bol bol Kur’an-ı Kerim’i okuyoruz. Bizler de bu meyanda hazırlanmaya çalışıyoruz. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin” temennisinde bulundu. 

Bölgenin olumsuz haberlerle anıldığını da sözlerine ekleyen Hafız Sizcan, “Bizler biraz olsun karınca kararınca bu algıyı değiştirmeye yönelik çabamız olabilir mi düşüncesiyle olaya yaklaşıyoruz” diye konuştu. 

Editör: Wan Haber