Kuveyt’te düzenlenen 60 ülkenin katıldığı Uluslararası Kur’an-ı Kerimi Okuma Yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Edremit Merkez Camisi İmam Hatibi Muhammed Sizcan, ‘Güzel Okuma’ dalında dünya beşincisi oldu.

Muhammed Sizcan’ı Van Ferit Melen Havalimanında çiçekle karşılayan Diyanet-Sen Van Şubesi Başkanı Nurullah Arvas, Diyanet-Sen İpekyolu, Tuşba ve Edremit yönetimi, arkadaşları ve meslektaşları kendisini bu başarısından dolayı tebrik etti.

22 yaşındaki genç imam, Türkiye’yi temsilen böyle bir yarışmaya katılmanın ve bu yarışmada derece almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Geçen yıl ülkemizin birinci olduğu yarışmada bu yıl tekrar dereceyle ayrılmasının önemli olduğunu belirten Sizcan,“Kuveyt’te bu yıl 8’incisi yapılan Uluslararası Kur’an-ı Kerimi Okuma Yarışmasında, Güzel Okuma dalında yarıştım. 11-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen yarışmada çok şükür dereceyle ayrıldık. Hafızlık, kıraat ve güzel okuma kategorisinde yapılan 60 ülkenin katıldığı yarışmada beşinci oldum ve bizzat Kuveyt kralından icazeti aldık. Bu bizim için çok büyük bir gurur ve çok büyük bir onurdur” dedi.

Genç yaşta Türkiye’yi temsilen böyle bir yarışmaya katılmanın ve derece ile dönmenin Allah’ın en büyük nimeti olduğunu vurgulayan Sizcan, “Rabbim, gelecekte daha güzel başarılar nasip eylesin. İman ve Kuran yolunda nice başarıları bize nasip etsin. Bu Van’daki gençlerimiz için bir teşvik ve örnek olur inşallah” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber