Konya 100. Yıl Spor Salonu’nda 32 ilden ve 77 kulüpten 326 erkek ve 136 bayan olmak üzere toplamda 462 sporcunun katılımı yapılan Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’na 8 sporcu ile katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcuları büyük erkekler kategorisinde 78 kiloda yarışan Sadrettin Gedik koparmada 121, silkmede 146 toplamda ise 267 kilo kaldırarak Türkiye birincisi olurken, 77 kiloda yarışan Mahsun Bartu ise koparmada 118, silkmede 113 toplamda ise 251 kilo kaldırarak Türkiye üçüncüsü oldu.


Ödül töreni sonrası açıklama yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç; “Federasyonumuz tarafından 32 ilden toplam 462 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’na 5 sporcu ile katıldık. Büyük erkekler kategorisinde 78 kiloda yarışan Sadrettin Gedik 267 kilo kaldırarak Türkiye birincisi, 77 kiloda yarışan Mahsun Bartu ise 251 kilo kaldırarak Türkiye üçüncüsü oldu. 462 sporcunun birbirleri ile kıyasıya yarıştığı bu müsabakalarda ilimiz adına en güzel başarılara imza atan sporcularımızı yürekten kutluyoruz. Vanlı sporcularımız yurtiçi ve yurtdışı birçok müsabakalarda ilimiz adına en güzel başarılara imza atmayı başarmışlardır. Sporcularımız kazanmış oldukları başarılardan dolayı şu an Ankara’da Türkiye Halter Milli Takım Kampı’nda iki sporcumuz yer almaktadır. Sporcularımıza bundan sonra katılacakları müsabakalarda başarılar diliyoruz" dedi.


Birbirinden heyecanlı gösterilerin sergilendiği Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’nı Türkiye Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Akkuş, birçok kurum amiri ve protokol üyeleri izledi. 

Editör: Wan Haber