20-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Muğla Marmaris Amiral Orhan Aydın Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Yıldızlar Ferdi Halter Şampiyonası’na 31 ilden 294 erkek ve 86 bayan sporcu katıldı. Şampiyonaya Van’dan katılan Sadrettin Gedik 77 kiloda Türkiye ikincisi olurken, Mahsun Bartu ise 69 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu. Turnuvadaki performansını değerlendiren Sadrettin Gedik, “İyi mücadele ettiğimi düşünüyorum. Toplam 267 kilo kaldırdım. Bir kilo farkla şampiyonluğu kaptırdım. İyi çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda çok daha iyi başarılar alacağıma inanıyorum” dedi.


Turnuvayı üçüncü olarak tamamlayan Vanlı halterci Mahsun Bartu ise, “Turnuvada Van’ı en iyi şekilde temsil ettim. Çalışma tempomuzu arttırdık. Bende toplamda 229 kilo kaldırdım. Derece aldığım için tabi ki mutluyum. Bu başarıların devamı gelecek” diye konuştu.


Sporcuların turnuva performanslarını değerlendiren Milli Takım Antrenörü Cihan Ertunç da, “Muğla’dayız ve herkes Vanlı sporcuların performanslarını konuşuyor. Bu da bizi elbette mutlu ediyor. Sporcular ellerinden geleni yaptı. Ancak bu başarı bize yetmeyecek, daha fazla çalışıp daha iyi başarılar alacağımıza inanıyorum. Halter Van’da vazgeçilmez bir branş olmaya başladı. Bundan sonra da iyi ve kaliteli sporcular yetiştireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber