Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Müftü Arvas, hacı adaylarına yönelik gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını belirterek, “Bu yıl ilimizde toplam 570 hacı adayımız hac farizasını yerine getirmek üzere kayıtlarını yaptı. Kayıtların tamamlanmasının ardından hacı adaylarımızın periyotlar halinde eğitimleriyle ilgilendik. Kutsal topraklarda sorunsuz bir hac yapmaları noktasında uymaları gereken kurallardan tutun kişisel adaplara ve temizliğe kadar tüm konularda hacı adaylarımızı detaylı bir şekilde bilgilendirdik. Kutsal topraklar ve faziletleriyle alakalı olarak bilgilendirmeler yaptık. Sağlık alanında bir sorun yaşamamaları için gerekli aşı çalışmaları Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından yapıldı. Kendilerine kitaplarını, çantalarını ve orada giyecekleri kıyafetleri verdik. Özetle hacı adaylarımızın bu kutsal yolcuklarıyla alakalı tüm çalışmalar tamamlandı” dedi.

Van’dan üç kafile hacı adayının kutsal topraklara gideceğini ifade eden Arvas, “Van’da bizler üç kafile hacı adayını kutsal topraklara yolcu edeceğiz. İlk kafilemiz 22 Ağustos 2016 tarihinde Van merkez hacı adaylarından oluşmaktadır. Van ve Bitlis hacı adaylarından oluşan ikinci kafilemiz 23 Ağustos 2016 tarihinde yola çıkacak. Van-Hakkâri hacı adaylarından oluşan son kafilemiz ise 24 Ağustos 2016 tarihinde Van Ferit Melen Havalimanı’nda direk Cidde’ye uçacaklardır. Herhangi bir aktarma söz konusu değildir. Aynı şekilde geri dönüşlerde de aktarma yok, hacılarımız Medine’den direkt ilimize geleceklerdir. Dönüşlerde de ilk kafilemiz 26 Eylül 2016, ikinci kafilemiz 1 Ekim 2016 ve son kafilemiz ise 3 Ekim 2016 tarihinde inşallah hac farizalarını yerine getirmiş olarak ilimize döneceklerdir” şeklinde konuştu.

Hacı adaylarına tavsiyelerde bulunan Arvas, belirlenen adaplara uymaları, çarşı pazarlarda lüzumsuz alışveriş yapmak yerine daima ibadetle meşgul olmaları ve özellikle de ülkemizi unutmamaları, vatanımızın birlik, beraberliği ve İslam alemi için dua etmelerini istedi. İHA

Editör: Wan Haber