Her yıl kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar gününde birçok kurum ve kişiler tarafından çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ancak kimsesiz ve sokakta kalan dilenen kadınları bir kere de olsa hatırlamak amacıyla bu gülleri dağıttıklarını belirten Vansesi Gazetesi Spor Müdürü Rıdvan Can, “Bütün kadınların başta annelerimiz, eşimiz, abla, kardeşlerimizin kadınlar gününü kutluyorum. Onlar olmadan bizim varlık göstermemiz imkânsızdır” dedi.


Vandahaber.com Genel Yayın Yönetmeni Erol Çakıl ise, kadınları bir gün değil aslında her gün hatırlanması gerektiğini ifade etti. Çakıl, "Kadın artık toplumun her alanında varlığını gösteren ve toplumun en önemli parçasıdır” dedi.


İhlas Haber Ajansı Van Bölge Muhabiri Necmi İdiz, "Cennet Anaların ayakları altındadır” şiarıyla kadınlara asla ve asla şiddet uygulanmamasını söyleyerek, “Kadınlara güç anlamında zayıf olabilir. Ama ne maksatla olursa olsun kadına şiddet uygulayan en aciz insandır, zavallıdır. Kadınlar başta annemiz hem toplumun var olma sebebidir, hem de geleceğin en önemli şahsiyetleri, insanları yetiştiren eşsiz öğretmen, eğitimci ve ören liderdir” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber