Van’da yaklaşık 3 yıldır böbrek rahatsızlığı bulunan Nihat Koç, geçen hafta rahatsızlanması üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezine getirildi. Burada yapılan inceleme neticesinde oğlunun iki böbreğinin de küçüldüğünü ve nakil olması gerektiğini öğrenen anne Menican Koç, şok oldu. Ailenin bütün akrabaları test yaptırırken, gencin annesinin böbreğini verebileceği tespit edildi. Doktorlar, yapılacak tahlil sonucuna göre naklin gerçekleştirileceğini bildirdi. 20 yaşındaki Nihat Koç şimdi böbrek nakli için gün sayıyor. Anne ise oğlunu diyaliz makinesine bağlanmaktan kurtaracak olmanın sevincini yaşıyor.

Oğlunun 3 yıldır bu rahatsızlığı olduğunu ama bu kadar ileri seviyede olduğunu bilmediğini belirten Menican Koç, “Doktorlar, böbreklerinin gittiğini söyledi. Oğlumun hayatı için ben kendi böbreğimi veriyorum, oğlum yeni bir hayata başlasın. Nakilin ne zaman olacağı belli değil, çünkü şuan tahlil devam ediyor. Oğlumun tekrar hayata bağlanacak olmasından dolayı mutluyum. Anne olarak böbreğimi vermek zorundayım çünkü oğlum benim canım. Her anne bunu yapar, yapmayan anne zalim bir annedir. Ben 35 yaşındayım böbreğimi çocuğuma veriyorum. 4 çocuğum var Nihat benim ilk göz ağrım. İnşallah bir mani çıkmaz ise nakil sonrası oğlum daha iyi olacaktır” dedi.

Annesinin vereceği böbrekten dolayı mutluluğunu dile getiren Nihat Koç ise, şunları söyledi: “Önceden bir şey yoktu. Başka bir şikayet üzerine gittim bana dediler ki senin kan değerlerin düşük böbrek yetmezliğin var. Bende inanamadım tahlillere baktım sonra başka hastanelere gittim aynı sonuçla karşılaştım. En son YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine geldim. Aynı sonucu burada da alınca doktorlar bana diyalize girmemem gerektiğini acilen nakil gerektiğini söyledi. Annem kendi böbreğini vereceğini söyledi. Son derece mutluyum. Annemden Allah razı olsun.” 

Editör: Wan Haber