Bugün kopacağı beklenilen kıyamet ile ilgili söylentilere Van’dan ilginç tepki geldi. Allah’tan başka hiç kimsenin bilemeyeceği bir konuda bazı insanların İslamiyet’e zarar verecek şekilde girişimlerde bulunmalarına çok sinirlenen Vanlı esnaf, çareyi vitrine yazı yazdırmakta buldu. Vatandaşların önünden gelip geçerken karşılaştıkları yazı ilgi odağı olurken, işyeri sahibi ise takdir topladı. 


Astığı yazı ile tepkisini dile getiren esnaf Fikret Yaren, böylesi boş ve anlamsız söylentilerin sürekli gündemde tutulduğunu ve bu durumun çok ağrına gittiğini belirtti. Bazı kesimlerin Allah’ın tek bildiği bir konuyu biliyormuş gibi yansıtmalarından çok rahatsız olduğunu anlatan Yaren, “Ben de vitrinime böyle bir yazıyı asmayı tercih ettim. Özellikle ilahiyatçılarımız çıkıp bu konuyu aydınlatabilirlerdi. Sadece birkaç kanalda konuyla ilgili açıklama izledik. Onun haricinde bir şey duymadığım için böyle bir şey içimden geçti. İnşallah herkes de benim gibi düşünüyordu. Yazıyı astığımız andan itibaren tebrik eden arkadaşlarımız müşterilerimiz oldu. Bu İslamiyet’e yapılan bir saldırıdır. Çünkü kainat Peygamberimiz için yaratıldı. Peygamber efendimiz dahi bunu bilmezken maalesef insanlarımız böylesi bir yanlışa meyilli olmuşlar. Böylesi söylentilerin yanlış olduğunu bilincindeler, ama maalesef işte gündemi meşgul etme amacıyla bunu kullandılar. Öyle bir şey olmayacağı biliniyor, herkes bunu biliyor. Saat 13:00’dan sonra onlar da inançlarının farkına varırlar ve İslamiyet’in ne kadar büyük bir din olduğunu görürler. Kesinlikle bir özür bekliyorum” dedi.


Vitrinde karşılaştığı yazıyı okuyan ve işyeri sahibini tebrik eden Nurettin Tatlı, “Cebrail Aleyhisselam insan şeklinde kainatın efendisinin huzuruna geliyor ve ‘Kıyamet ne zaman kopacak’ diye soruyor. Kainatın efendisi de ‘Onu ben bile bilemem, ancak Allah bilir’ diyor. Ben açıkcası esnaf arkadaşımızı takdir ediyorum. Kainatın efendisi bile bilemezken, bu geri zekalılar neye dayanarak söylüyorlar bunu” diye tepkilerini dile getirdi.


Esnafın astığı yazıyı okuyan Hadi Değer ile Susi Değer çifti ise böylesi söylentilere inanmalarının mümkün olmadığını vurguladılar. Susi Değer, “Ben öyle şeylere inanmıyorum. Ahireti bir Allah bilir. Maya takvimi de yeni çıktı. Ben 36 yaşındayım ilk defa Maya takvimi diye bir şey duydum. Televizyonları da hiç dinlemedim. Zaten 2-3 gündür dişim öyle ağrıyor ki kıyameti bile unutmuşum” diye esprili bir şekilde cevap verdi.


Bir insanın gerçekten Allah’a olan inancı varsa böyle şeylere inanmasının yanlış olduğunu ifade eden Tayyar Irtak da “Esnaf arkadaşımızın tepki göstermesini doğru buluyorum, kendisini tebrik ediyorum. Bazı kişilerin böylesi şeylerle insanları yanıltarak yanlışlara sürüklemesi yanlıştır” ifadelerini kullandı.


"KIYAMET KOPSA BİLE ŞİRİNCE’DE KOPMASINI İSTERİM, EN AZINDA İBRET OLUR"


Hatice Demir ve Esmunur Kırmızıkaya da vitrine asılan yazıyı çok kaliteli bulduklarını vurgulayarak, “Allah Peygamberimize bildirmemiştir, herhalde Mayalara bildirecek değil: Peygamberin bilmediğini alim bilmez, alimin bilmediğini ise hiç kimse bilmez. Tamamen saçma buluyoruz. Somali’deki, Suriye’deki insanlar varken böyle boş boş şeylerle uğraşmak doğru değil. Kıyamet kopsa bile Şirince’de kopmasını isterim. En azında ibret olur” dediler.

Editör: Wan Haber