Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürlüğü, Van Sağlık İl Müdürlüğü ile Van Bakkallar ve Kantinciler Odası’nın ortaklaşa organize ettiği ‘Gıda ve Hijyen’ eğitimi bir otelde yapıldı. Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürü Fevzi Altuneri, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan ile Van’da gıda kollarında faaliyet gösteren esnafların katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Van Bakkallar ve Kantinciler Odası Başkanı İsa Berge, esnafların yeniliğe ayak uydurarak, ayakta kalabileceklerini söyledi. İşletmelerin geleneksel koşullarla yönetilmesinin artık mümkün olmadığını anlatan Berge, “Günümüz iş dünyasında işletmeler, gerek ulusal, gerekse uluslar arası düzeyde artan rekabet koşulları karşısında sürdürülebilir olma mücadelesi vermektedir. İşletmeler, bu mücadeleyi verirken, geleneksel iş yapma yöntemlerinin artık yeterli olmadığını görmektedirler. Bu bakımdan işletme faaliyetlerinin başarılı olmasını sağlayacak, bir takım iş yapma yöntemleri geliştirilmelidir. Günümüzde ekonomik modeller her geçen gün karşımızda yeni değişimleri çıkarmaktadır. Bu değişimleri yakalamak ve kendimizi çağın gerekliliklerine karşı yenilemek zorundayız. İyi bilmemiz gereken bir kavram var, o da değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Esnaf ve sanatkarlarımız, ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahiptir. Ülkemizde ekonomik ve sosyal kalkınmanın, dengeli biçimde sağlanması, dağıtılması ve sürdürülmesine yaptıkları katkı, işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasında oynadıkları rol ve piyasa koşullarında meydana gelen değişimlere hızlı bir şekilde uyum sağlayabilen esnaf yapıları, esnaf ve sanatkarlarımızı ekonomik, toplumsal ve sosyal yönlerden vazgeçilmez bir konuma taşımaktadır. Esnaf odamızla işbirliği içerisinde bizlere katkı sunan Van Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Van Sağlık İl müdürlüklerimize teşekkürlerimizi sunuyor. Seminerin esnaflarımıza hayırlar getirmesini diliyor, ilimizin kalitesine ve gelişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, esnaflara yönelik böylesi kapsamlı ve faydalı bir toplantının organize edilmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kendi üniversitelerinde gıda üzerine çalışan kantinciler başta olmak gıda ile iç içe olan esnaflarında bu eğitimlere katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Battal, “Biz üniversite olarak bu tür etkinliklere her türlü desteği vermeye hazırız. Meslek odalarının asıl görevleri bu tür programlar organize ederek, esnaflara daha kaliteli hizmet sunmaları konusunda yardımcı olmalarıdır. Esnaflarımızın da kaliteyi yakalamak açısından bu tür etkinliklerde faydalandıklarına eminim. Ben böylesi bir seminere öncülük eden Van Bakkallar ve Kantinciler Odası Başkanlığı’na teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürü Fevzi Altuneri ile Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan’ın da birer kısa konuşma yapmasının ardından seminere geçildi. Yaklaşık 4 saat süren seminerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürlüğü, Van Sağlık İl Müdürlüğü gıda ve hijyen uzmanları tarafından katılımcılara slayt sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Editör: Wan Haber