Sizi bilmem ama ben pişmanlık duyan, utanabilen insanları çok seviyorum.. Pişkinlik ne kadar ucuzsa, utanç o kadar değerli
 
Van’da konut sorunlarının çözülmesi talebiyle açlık grevindeki iki konteyner kent, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın şehre yapacağı ziyaret dolayısıyla sabah saatlerinden itibaren polis ablukasına alındı. 
 
Yaklaşık 40 ailenin elektriksiz yaşadığı Tahirpaşa konteyner kentinde depremzedelerin Başbakan’ın görmesi için kampın girişine astığı ‘Sayın Başbakanım, Van’a hoş geldiniz’ ve ‘7.2 mağduruz, sıcak yuva istiyoruz’ pankartları polis tarafından indirildi. 
 
Açlık grevindeki depremzedelerden 4 çocuk annesi Arzu Yıltaş, “Başbakanın, Erciş’e giderken bizim konteyner kentin önünden geçeceğini öğrendik, pankartlarımızı yola bakan bir yere astık. Polis, ‘Valilikten talimat aldık, başbakan bunları görmeyecek’ diyerek pankartları çıkarttırdı. Şu anda bir otobüs polis kapıda silahlarıyla bekliyor. Akrep ve panzerle gelmişler, çocuklar da sabahtan beri korku içinde. Polis konteyner kentin dışında beklememize de izin vermedi, ‘Başbakan geçerken içeride durun Tel örgülerin arkasında bekleyin ya da miting alanına gidin’ diyorlar. Çoluk çocuk nasıl mitinge gidelim? Başbakan ve eşinin bugün mağdurlara anahtar teslim ettiğini duyduk. Biz ise burada üç aydır karanlığa, ölüme terk edildik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, başbakanın halimizi kendi gözleriyle görmesini isterdik. Gerçek mağdurların hepsi şu an burada” diye konuştu. 
 
60 gündür açlık grevindeki Anadolu konteyner kentinden Ali Ahi de sabah saatlerinde kentin kapısına çevik kuvvet otobüsü, panzer ve akrep geldiğini belirtti. Ahi, “Polisler birkaç gündür ‘Başbakanın geldiği gün ne yapacaksınız’ diye sorup duruyordu. Biz de mitinge gidip pankart açmayı planlıyorduk ama bu sabahki baskıyı görünce çoluk çocuk perişan olmayalım diye gidemedik. Sabah İstanbul ’dan bizi ziyarete gelen misafirlerimizin kimliklerini alıp GBT yaptılar. Konteyner kentin üzerinde helikopter tur atıyor, neye uğradığımızı şaşırdık” dedi. 
radikal
Editör: Wan Haber