Yardım için bir araya gelen Mazlum-Der, Özgür-Der, Umut Işığı Derneği, Gökkuşağı Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Kevser Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Kardelen Kadın Derneği, İnsan Der, Hak ve Kardeşlik Derneği ve Memur-Sen Van Şubesi tarafından çeşitli etkinliklerde toplanan 50 ton un, 2 TIR ile Suriye’ye gönderildi. TIR’lar için düzenlenen uğurlamada yardımlar hakkında bilgi veren İHH insani Yardım Vakfı Van Temsilcisi Ercan Çıplak, ‘Vanlı depremzedelerden Suriyeli kardeşlerine 10 TIR yardım’ sloganı ile başlattıkları kampanyanın meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Çıplak, “Bölgede çalışan ekiplerimiz en büyük ihtiyacın un olduğunu belirtmişlerdi. Vanlı un üreticilerimiz daha önceki Pakistan, Somali ve Arakan kampanyalarımızda da mazlumların yanında olmuşlardı. Bu kampanya kapsamında Organize Sanayi Bölgesi ve Edremit yolu üzerinde bulunan un fabrikalarımızı ziyaret ettik. Bugün bu un fabrikaları ve bir fırıncımızın bağışladığı bin torba unu Suriye’ye gönderiyoruz. Halkımızdan duyarlılıklarını kaybetmeden bu kampanyaya destek olmaya devam etmelerini istiyoruz” dedi.

“KULLANILMAYAN BATTANİYELERİ SURİYE’YE GÖNDERELİM”
Kampanya sorumlusu Halil İbrahim Çinkılıç da, Van halkından özellikle battaniye, gıda ve nakdi yardım konusunda destek olmalarını beklediğini belirterek, “Şu anda ilgi çok iyi ve önümüzdeki günlerde 2 TIR daha göndereceğiz. Geçen yıl depremden dolayı Van’a çok fazla sayıda battaniye gönderildi. Halkımızdan kullanmadıkları bu battaniyeleri kampanyamıza bağışlamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKESİN YARDIM ETMESİ GEREK”
Kampanyaya un bağışında bulunan fırın işletmecisi Erol Yakın ise, “Biz Vanlılar olarak geçen yıl büyük bir deprem yaşadık. Ekmeğin bir afet bölgesi için ne kadar önemli olduğunu çok iyi gördük. Suriye’de ekmek sıkıntısı baş gösterince kendimi yardım etmeye mecbur hissettim. İşyerimde çalışan personelin de katkısını alarak böyle bir hayra vesile olmak istedim. Keşke imkan olsa gidip orda bir fırın açıp daha büyük bir hayır yapabilsek” ifadelerini kullandı.


Ardından hazırlanan TIR’lar sınır bölgesinde çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerine teslim edilmek üzere yola çıktı.

Editör: Wan Haber