Sabah saatlerinde yaşadıkları Anadolu Konteyner Kenti’nden yürüyüşe geçen Vanlı depremzedelerle kendilerine izin vermeyen polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra polis barikatını aşarak yürüyüşlerine devam eden depremzedeler, Van-Bitlis karayolu üzerindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi önünde çevik kuvvet polisleri tarafından önleri kesti. Burada yaklaşık 2 saat oturma eyleminden bulunan depremzedelerin, tekrar Edremit ilçe merkezine kadar yürümelerine izin verildi.

Buraya kadar gelen depremzedeler adına bir açıklama yapan Ali Ahi, barınma sorunları çözülene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve Ankara’ya kadar yürüyeceklerini söyledi. Ahi, “Sabah yaklaşık 10 kilometre yürüdük ve şu an Edremit’teyiz. Burada aramızda 3 yaşında çocuklar ve 80 yaşında yaşlı teyzelerimiz var. Yürüyüşe geçtik, ancak 2 saat boyunca polis engeline takıldık ve oturma eylemi gerçekleştirdik. Daha sonra yolu açtılar biz devam ettik. Buradan çocuk ve kadınların bir kısmını geri göndereceğiz, diğer arkadaşlarımız Ankara’ya doğru devam edecekler. Biz barınma hakkı için yürüyoruz. Şuan da konaklama ve ulaşım gibi sıkıntılarımız var maalesef, bunu kamuoyu bilgisine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından, temsilci olarak seçilen bir grup depremzede Ankara’ya gitmek üzere yaya yürüyüşlerine devam etti.


 

Editör: Wan Haber