Rıdvan Can

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için Van Valiliğince başlatılan yardım kampanyasına,  Edremit TOKİ afet konutlarında bulunan Kazım Karabekir İlkokulu 3. ve 6. sınıf öğrencileri de destek oldu. Minik öğrenciler, ailelerinin verdiği bir haftalık harçlıklarını şehit olan maden işçilerinin ailelerine gönderilmek üzere öğretmenlerine teslim ettiler. Öğrenciler hayatını kaybeden maden işçileri için sınıflarında saygı duruşunda bulunarak sınıf panosuna duygularını anlatan yazılar astılar.

 Edremit TOKİ afet konutları Kazım Karabekir İlkokulu Müdür Yardımcısı Yavuz Akkaya ve öğretmenleri Şenay Bahçe, Ayşe Durmaz, Emine Özdemir, Erdoğan Yalçın, Halis Öztürk, Handan Kurt’da öğrencilerinin başlattığı anlamlı yardımlaşmaya maddi katkıda bulunarak destek sağladılar.

2011 Van depremlerinde evleri yıkılan aileler için yapılan TOKİ afet konutlarında ikamet eden ailelerin çocuklarının okulda eğitim öğretim gördüğünü belirten Kazım Karabekir İlkokulu Müdür Yardımcısı Yavuz Akkaya, “Çocuklarımızın aileleri deprem acılarını yaşayan yardımlaşmayı,  dayanışmayı özümsemiş insani duyarlılık taşıyan valilerimizdir. Aileler ve çocuklar deprem sonrası yapılan yardımları, kardeşliği unutmuyorlar. Soma’da yaşanan faciaya ve işçilerin ölümlerine üzülen,  Soma’lı minik arkadaşlarının acılarını yakından hisseden öğrencilerimiz acıları paylaşmak amacıyla haftalık harçlıklarını Valiliğimizce Soma’lı işçi aileleri için açılan yardım kampanyasına bağışlamak istediler.  Bizde örnek davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ederek destek olduk. Öğrencilerimizin harçlıkları çok büyük olmasa da minik yüreklerinden kopan yardımlar Soma’da yaraların sarılmasına vesile olacağına inanıyoruz” dedi.

Öğrenciler de Soma’da yaşanan acıları paylaşmak, Vanlı depremzede kardeşlerinin onları unutmadığını hissettirmek amacıyla harçlıklarını açılan kampanyaya bağışladıklarını dile getirdiler.

Depremzede öğrencilerin harçlıklarından toplanan paralar Van Valiliği tarafından  “ Soma’ya Yardım”  adıyla Ziraat Bankası Beşyol Şubesi’nde açılan ilgili hesaba yatırıldı.

Editör: Wan Haber