Van'da eğitim'de yaşanan sorunlar Sol Gazetesi'nin gündeminde. Daha önce yerel medyanın sıklıkla gündeme taşıdığı Kevenli TOKi okulu bu hafta Sol gazetesi'nin gündemindeydi. 

Skandal haberlerle gündeme gelen Van Kevenli TOKİ İlköğretim Okulu’nda kaloriferler okul açıldığından beri yanmıyor. Okulun kalorifer dışında çok sayıda başka sorunu da bulunmakta. 

 

Açıldığından beri skandal haberlerle gündeme gelen Kevenli TOKİ İlköğretim Okulu’nda sorunlar bitmiyor. Yerel medyanın gündeminden düşmeyen  Kevenli TOKİ İlköğretim Okulu bu hafta Sol Gazetesi'nin gündemindeydi. Açıldığından beri kaloriferleri yanmayan okulun durumu daha önce kamuoyuna yansımıştı. 

Daha önce okul için eski Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır “Sorun TOKİ müteahhitinden kaynaklanıyor, bizim de yapabileceğimiz bir şey yok” diyerek çocukları kendi kaderleriyle baş başa bırakmıştı. Aradan geçen zaman içinde hiçbir sorun çözülmezken sıkıntılar artarak devam ediyor.

“İdare yakmıyor”
Birkaç okulun bir arada eğitim gördüğü binada kaloriferler yanmıyor. Okulun neden bu kadar soğuk olduğunu sorduğumuz bir görevli “doğalgazla çalışıyor idare yakmıyor” şeklinde cevap verdi. Isınma sorununun yanı sıra okulda koridorların pis olması, elektrik prizlerin açık olması, sınıfların duvarlarına kırıklar bulunması gibi sorunlar da eğitimi olumsuz etkilemekte.

“Okul güvenli değil”
Konu ile bilgili bilgi aldığımız Zehra Dağtekin 7. Sınıfa giden bir kızının o okulda okuduğunu geçen yaz 2.sınıfa giden bir kız çocuğunun kaçırılması gibi olayların okulda sıklıkla görüldüğünü ve sıkıntıların devam ettiğini belirtti. Güvenlik kulübesinin boş olması ve kapısının camlarının kırık olması ile ilgili “güvenlik yok okulda, başta itirazlarımızdan sonra birkaç gün güvenlikçi geldi sonra gitti” şeklinde konuştu.

""

“Çocuklarım tuvalet için eve geliyor”
Dağtekin, tuvaletlerde sorun olduğunu ve çocuklarının tuvalet için eve geldiklerini belirtti. Okuldaki sıkıntılar için müdüre gittiklerinde “tamam” cevabını aldıklarını söyleyen Dağtekin “müdürler tamam diyorlar sonra hiçbir şey yapmıyorlar.2 defa müdür değişti” şeklinde konuştu.

“Bizim durumumuz da çok farklı değil”
Durumun yalnızca okullarda böyle olmadığını kendilerine verilen TOKİ konutlarında da kaloriferin yanmadığını belirten Dağtekin, “Bizim TOKİ’lerde de durum farklı değil, kalorifer yanmıyor. Valilik İş-Kur a yolluyor bizi. Aboneliklerimizi yapmadılar, elektrik çok geldi ödeyemedik, su aboneliğini de yapmadılar. Allah bilir o ne kadar gelecek. Sözde mağdur evleridir onlar bizi mağdur ettiler” şeklinde konuştu. 

""


 
(SOL)
Editör: Wan Haber