WanHaber.com - ÖZEL

Van’da ikamet eden Mehmet Ertosun, 8 yıldır uyuşturucu kullanan oğlu Salman Ertosun’un gözü önünde yok olup gitmesine dayanamayarak polise ihbar etti. Oğlunun 2-3 yıl ceza alıp uyuşturucudan uzak kalacağını, toparlanacağını düşünen baba Ertosun’un, oğluna çeşitli suçlardan gelen 22 yıllık hapis cezasını duyunca şok oldu. Uyuştucu kullanan oğlunu kurtarmak için iki sefer Van’dan taşınan ve bir kaç sefer de oğlunu hastaneye yatıran baba Ertosun, sonuç alamayacağını anlayınca oğlunu polise ihbar etti.

22 yaşındaki oğlunun 8 yıl önce uyuşturucu kullanmaya başladığını belirten Baba Mehmet Ertosun, oğlunu uyuşturucudan kurtarmak için iki sefer Van’dan ayrıldığını söyledi.  Ertosun “Van'da memur olarak çalışıyorum. Oğlum 8 yıldır uyuşturucu kullanıyor. Her türlü mücadeleyi verdim oğlumu uyuşturucudan kurtarmak için, bunun için iki sefer tayin aldım, İzmir ve Ordu’ya gittim. Defalarca tedaviye yatırdım, ne yaptımsa kurtaramadım.” dedi.

“EVİM YAKILDI, BÜTÜN EŞYALARIM YANDI”

“Oğlumu uyuşturucu belasından kurtarmak için her yolu denedim” diyen Baba Ertosun, “Oğlumu bu beladan kurtarmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Bankalarda kredi çektim, evimi defalarca taşıdım ama bir türlü başaramadım. Hatta başka şehre gittiğimizde buradaki evim yakıldı, bütün eşyalarım yandı.” İfadelerini kullandı.

2-3 YIL BEKLERKEN, 22 YIL CEZA ALDI

Oğlunun ölüm noktasına geldiğinin söyleyen Baba Ertosun, son çare olarak oğlunu ihbar etmek zorunda kaldığını belirtti. Baba Ertosun, “Çocuğum ölüm noktasına geldiğinde en son çare olarak emniyete gittim çocuğumu şikayet etmek için.  Çocuğumu kendim ihbar ettim. Yakalansın belki 2-3 yıl cezaevinde kalır da uyuşturucudan uzak kalır diye düşündüm. Belki düzelir düşüncesiyle bunu yaptım. Baktım oğlum gözümün önünde ölüp gidiyor, gittim kendim ihbar ettim. Defalarca emniyete gittim. Onlara yalvardım oğlumu içeri alın diye. En son ben Ordu’dayken oğlum yakalandı. Çocuğuma 13 yıl ayrı ceza verdiler, ayrıca yaptığı ufak tefek hırsızlıklardan dolayı toplamda 22 yıl ceza verdiler. Kilo işi uyuşturucu satanlarla içici olan oğluma aynı cezayı verdiler. Adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır, bir kez daha dosyanın gözden geçirilmesini talep ediyorum” dedi.

“OĞLUMUN CANLI BOMBA OLARAK KULLANILMASINDAN KORKTUM”

Oğlunun sadece kullanıcı olduğunun altını çizen Baba Ertosun, oğlunun canlı bomba olarak kullanılmasından korktuğunu söyledi. Çocuğunu uyuşturucudan kurtarmak için herşeyini verdiğini belirten Ertosun, “Çocuğum 3-4 yıldır cezaevinde. Üzerinde 250 gram uyuşturucu ile yakalanmış. Oğluma kendi içmesi için başkaları ona malı veriyordu, içeceğini alıyordu. Oğlum sadece kullanıyordu. Ben de kötü yola düşmesin diye ihbar ettim. Allah korusun dedim belki canlı bomba olarak kullanırlar çocuğumu. Zaten ben kurtaramadım onu. Her şeyimi verdim onun için, kişiliğimi, memurluğumu bütün  hayatımı verdim ona. Elimden bir şey gelmedi, yapamadım, başaramadım.” Şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMZDAN YARDIM İSTİYORUM”

Elinden bir şey gelmediğini ifade eden Ertosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Ertosun, “Benim de elimden hiç birşey gelmiyor. Gidecek hiç bir yerim, yapacak hiçbir şeyim yok. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum: Bana yardım etsin, ondan başka yardım isteyecek kimsem kalmadı. Bana yardım edecek tek kişi odur.” İfadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber