Türkiye Kickboks Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Gaziantep’te düzenlenen “Bay-Bayan Gençler ve Büyükler Türkiye Kickboks Şampiyonası”na 58 ilden 360 bayan, bin 360 erkek olmak üzere toplamda bin 723 sporcu katıldı. Sekiz gün süren şampiyonaya, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kickboks Takımı’ndan da 10 sporcu katıldı. Katılan sporcularımızdan 71 kiloda Hamza Yağmur ve 86 kiloda ise Umut Erkan Adalı Türkiye üçüncüsü oldular.


Şampiyona sonrası değerlendirmelerde bulunan Kickboks İl Temsilcisi Hüseyin Fındık, “Federasyonumuzun Gaziantep’te düzenlemiş olduğu Bay-Bayan Gençler ve Büyükler Türkiye Kickboks Şampiyonası’na ilimiz adına 10 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızın aldıkları Türkiye üçüncülükleri bizleri gerçek anlamda mutlu etti. Artık sporcularımız ile ağustos ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonasına hazırlanıp ilimiz adına en güzel başarıları elde edeceğimize inanıyoruz. Van’da kickboks sporunun yaygınlaşmasında ve sporcularımıza desteklerinden dolayı Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e kickboks camiası ve sporcularım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Şampiyon sporcuları makamında ağırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise, sporcuları tek tek kutlayarak kendilerine başarılar diledi. Kickboks takımı sporcularının katıldıkları Türkiye şampiyonasında üçüncü olmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Sinir, daha sonra sporculara eşofman hediye ederek sonraki müsabakalarında kendilerine başarılar diledi.

Editör: Wan Haber