Türkiye Boks Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan ve 29 Haziran-06 Temmuz 2014 tarihleri arasında Macaristan'ın Keszhly kentinde yapılan Üst Minikler Avrupa Şampiyonası’na Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı sporcularından Azat Demirhan damga vurdu. Vanlı boksörlerden Azat Demirhan, 44,5 kiloda Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. 2013 ve 2014 yıllarında 2 kez Türkiye Şampiyonu olan ve birçok turnuvada birincilikleri bulunan başarılı boksör, Bolu’da elde ettiği başarı ile 29 Haziran’da Macaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 44,5 kiloda Avrupa ikincisi olarak başarılarına başarı kattı.

Genç boksör, elde ettiği başarıların mutluluğunu Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ile paylaştı. Vanlı boksörü elde ettiği başarılardan dolayı kutlayan Aslan Sinir, “Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak spora ve sporcuya her zaman destek veriyoruz. Bu tür başarılı sporcuları görmek bizleri sevindiriyor, onurlandırıyor. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz. Amacımız gençlerimizin spor kulüplerimize ve tesislerimize gelerek spor yapmaları. Boş zamanlarını spor yaparak geçirmeleri. Boks sporcumuz Macaristan’da düzenlenen Üst Minikler Avrupa Şampiyonası’nda önemli başarılar elde etti. Sporcumuz Azat Demirhan’ı tebrik ediyor, kendisine ömür boyu başarılar diliyorum” dedi.

Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz ise, “Öncelikle sporcum Azat Demirhan’ı yürekten kutluyorum. Kendisi benim uzun zamandan beri sporcumdur. Azim ve kararlılık ile durmadan çalıştı ve başaracağına inandı. Bugün ise çalışmalarının karşılığını alıyor. İlimizde gerçek anlamda boks camiası olarak, yurt içi ve yurtdışı şampiyonluklarda sayısız başarılar kazandık. Bu başarılarımızda büyük bir katkısı olan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e şahsım ve sporcularım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Wan Haber