Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun 2017 faaliyet programında yer alan ve Mersin Erdemli Atış Poligonunda 25 ilden 46 kulüp ve 282 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonasında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün milli atıcılık sporcusu Ahmet Bayrak, 50 metre yat yarışmasında 247,4’lük derecesi ile Türkiye birincisi oldu.

Altın madalya kazandıran milli atıcı Ahmet Bayrak, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından yapılan Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonasında Türkiye birinciliği kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Van’a Türkiye birinciliği kazandıran Ahmet Bayrak’ı tebrik ederek başarılar dileyen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak sporcumuz ile birlikte ilimiz adına bu yarışmalara katılmanın ve bu yarışmalarda ise Türkiye birincisi olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Sporcularımızdan Ahmet Bayrak'ın katkılarıyla ilimizde yaklaşık iki yıldır atıcılık branşını faal hale getirmek adına farklı proje ve çalışmalar gerçekleştirdik. İlimizde geçen yıl açılışını yaptığımız Nur Tatar Spor Salonumuzdaki atış poligonumuzu ilimizde faal hale getirdik. İlimizde faal hale getirdiğimiz atış poligonumuzdaki hedefimiz ise; ilimize ve ülkemize yeni şampiyonluklar kazandıracak sporcular yetiştirmektir. Türkiye birinciliği ile altın madalyanın sahibi olan sporcumuz Ahmet Bayrak’ı bir kez daha tebrik ediyor, kendisine bundan sonra katılacağı yarışmalarda başarılar diliyoruz” diye konuştu.(iha)

Editör: Wan Haber