Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sporun yararlarına dikkat çekmek için Şemsibey mahallesinde yaşlılar ile gençler futbol maçı yaptı. Karşılaşma öncesi mahalledeki boş araziye tahta direklerden kale kuran ekipler, saha çizgilerini kireçle belirgin hale getirerek alanı futbol maçı oynamaya elverişli hale getirdi. İki takımın forma ve malzemelerinin belediye tarafından karşılandığı müsabakayı, Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Lisanslı Hakemi Erdal Özşener yönetti.

Centilmence geçen karşılaşmada sahaya bastonuyla çıkan ve başlama vuruşunun yanı sıra bir gol atarak takımının 2-1 kazanmasını sağlayan 73 yaşındaki Mahmut Biner ilgi odağı oldu.

Karşılaşmayı izleyen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, gençlerle yaşlılar arasında bir müsabaka düzenlediklerini söyleyerek, kazanan tarafın 73 yaşındaki Mahmur Biner'in oynadığı yaşlılar takımı olduğunu belirtti. Güzel etkinliklerin yapıldığı spor sahaları için imar müdürlüğünün çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Özgökçe, "Mahallede tüm gençler ve çocuklarımız için sağlıklı yaşam adına, ömür boyu spor anlamında inşallah sürekli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu mahallelerimizde gençlerin yanı sıra dinç, sağlıklı ve Allah uzun ömür versin yaşlılarımız da var. Yaşlılarımız için de futbol müsabakaları düzenleyeceğiz. Yaşları kaç olursa olsun tüm insanlarımızın sağlıklı yaşam adına spor yapması gerekiyor. Bizim özellikle vurguladığımız en önemli şey budur. Çünkü günümüzde obezite ve dengesiz beslenmeyle beraber, gelişen teknoloji nedeniyle insanlarımız çok fazla hareket edemiyor. İnşallah tüm okullara da tenis masaları kurarak spor aktivitelerini yaygınlaştıracağız" dedi.
Biner ise, spor sayesinde sağlıklı bir yaşam sürdürdüğünü ifade ederek, "Allah'a çok şükür hâlâ çok dincim. Gençlere spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Sporla daha sağlıklı ve uzun bir ömür sürdürülebilir. Bu etkinlik de buna dikkat çekmek için yapıldı. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

6-223.jpg

67 yaşındaki Bedrettin Görsel de, gençlerin kendilerini örnek alması gerektiğini belirterek, sağlıklı yaşamanın sırrının spor yapmaktan geçtiğini söyledi. Spor yapmanın yaşının olmadığını belirten Görsel, "Çok güzel bir aktivite oldu. Etkinlik sayesinde spor yaptık. Sağlıklı yaşamanın sırrı spordur. Bu nedenle herkes spor yapmalıdır" diye konuştu.
Belediye Başkanı Özgökçe, maç sonunda kazanan takıma kupa vererek takım oyuncularını tebrik etti.

Editör: Wan Haber