Ankara saldırısını gerçekleştiren TAK üyesi Abdulbaki Sömer'in taziyesine katıldıkları gerekçesiyle Van Valisi İbrahim Taşyapan'ın, "Beyaz tülbentli kadınları toplayın" talimatı üzerine ifade vermeye giden Barış Anneleri, yaşadıklarını anlattı. Üç gün önce ifade vermek için Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne giden Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Hanife Koçak, Van Valisi'ne tepki göstererek, "Biz barış annesiyiz, ölüm, kavga, kan istemedik, barış istedik" dedi. Sorgu sırasında polisin kendisine taziyeye katılıp katılmadığını sorduğunu söyleyen Koçak, "Barış Anneleri'ni tek tek gözaltına aldırıyor. Bu Vali'nin ayıbıdır" diye konuştu. 

İfade veren Barış Anneleri'nden Hediye Kaçak ise, hasta olduğu için iki gün boyunca ifade vermeye gidemediğini, gittiğinde ise polislerin kendisine kaçtığını ima eden ifadelerde bulunduğunu söyledi. 

Polis taziyesine katıldın mı?

İfadesi alınırken aynı şekilde taziyeye katılıp katılmadığı sorusuna, "Haberimiz olsa askerin de, polisin de taziyesine katılırım" diye cevap veren Kaçak'a bu kez de aynı polis, "Hiç polis taziyesine katıldın mı" diye sordu. Kaçak, ifadesini alan polisin kendisine, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılıp katılmayacağını sorduğunu da söyledi. 

Barış Anneleri'nin faaliyeti soruldu

Aynı gerekçeyle ifade vermeye giden Barış Annesi Bese Aydoğan'a ise, Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin faaliyetleri ve kaç yıldan beri Barış Annesi olduğu şeklinde sorular yöneltildi. 10 yıldır inisiyatifte olan Aydoğan, Vali ve polise tepki göstererek, "Biz bunları hak etmiyoruz" dedi. 

Editör: Wan Haber