Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Gaziantep’te yapılan “Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Erkekler Çeyrek Final” müsabakalarında Vanlı badmintoncular takım birincisi olarak yarı finale katılmaya hak kazandılar. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Badminton Federasyonu tarafından milli takımların altyapısını oluşturmak için organize edilen ve Gaziantep’te yapılan “Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Erkekler Çeyrek Final” müsabakalarına Ağrı, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kilis, Malatya, Muş, Şanlıurfa ve Van’dan takımlar katıldı. Yapılan müsabakalar sonucunda Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Badminton Takımı, bütün rakiplerini yenerek 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında Giresun’da yapılacak olan “Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Yarı Final” müsabakalarına katılmaya hak kazandı.


Yapılan ödül töreni sonucunda dereceye giren takımlara ödülleri Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve müsabakaları izleyen protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreni sonunda konuşan Van Badminton İl Temsilcisi Atilla Enterili, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Badminton Federasyonumuz tarafından milli takımlarımızın altyapısını oluşturmak için organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Erkekler Çeyrek Final müsabakalarında 12 ilden katılan takımlarımız ile kıyasıya mücadeleler sergiledik. Bu müsabakalar sonucunda sporcularımızın gösterdikleri muhteşem maçlar sonucunda birincisi olduk. Bizler bu başarıların tesadüf olmadığını ve bir kez daha kanıtladık. Vanlı badmintoncular olarak hedefimizin 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında Giresun’da yapılacak Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Yarı Final müsabakalarında da grup birincisi olup Türkiye şampiyonasında ilimizi en iyi şekilde temsil etmektir. Buradan müsabakalara katılan bütün takımlarımızı tebrik ediyor, bizlere her türlü desteği veren il müdürümüze ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Wan Haber