Vanlı sporcular, atletizm branşında da başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Birçok başarı kazanmış Vanlı atletler, bu kez de Diyarbakır’da rüzgar estirdi. Okullar arası Kros Yarışması’nda Van il birincisi olan Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), yarışmaya katılmaya hak kazanmıştı. Yapılan yarışlarda 15 il arasında iyi bir derece alan sporcular 1 Mart 2013 tarihinde Mersin’de yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.


Diyarbakır’da yapılan Kros müsabakalarını değerlendiren Erciş YİBO Beden Eğitimi Öğretmeni Elçin Korkmaz, aldıkları başarının kendileri için oldukça önemli olduğunu söyledi. En yakın rakiplerine 15 puan fark attıklarını vurgulayan Korkmaz, “Bu derece ile Türkiye finallerine de katılacağız. Sporcularımızın bu yarış sonrası kendilerine olan güveni oldukça arttı. Türkiye finalinde ise iyi bir derece ile Van’a döneceğiz. Tüm yarışan sporcularımı kutluyorum” şeklinde konuştu.


Müsabakaları yerinde izleyen Erciş YİBO Müdür Yardımcısı Nusret Çelebi ise, “2006-2009 yıllarında yine okulumuz üç Türkiye şampiyonluğu yaşamış. Uzun süre başarı alamadık. Bunun için çok fazla çalışarak şampiyonaya hazırlandık. Bölgede aldığımız bu başarı bizleri eski günlerimize gönderdi. Türkiye finallerine katılacak olmakta bizleri oldukça gururlandırdı. İnşallah çocuklarımız Mersin’de de iyi bir başarı alarak Van’a şampiyonlukla dönerler. Kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber