Wan Haber Merkezi

Türkiye Atletizm Federasyonu 2015-2016 sezonu faaliyet programında yer alan ve İstanbul Aslı Çakır spor Salonunda Geleceğin yıldızlarının belirlenmesi ve yeni yeteneklerin Türk atletizmine kazandırılması amacıyla ve salon sezonunun en önemli yarışmalarından biri olan 16 Yaş Altı ve Yıldızlar Türkiye Salon Şampiyonası 81 ilden Erkeklerde U16 kategorisinde 419, yıldızlar kategorisinde 324, kızlarda ise U16’da 402 ve yıldızlarda da 183 olmak üzere şampiyonada toplam 1328 sporcu yarıştı.

Yıldız Kız-Erkek ve 16 yaş altı Kız-Erkek kategorilerinde yapılan yarışmalara, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm takımı 4 sporcu ile katıldı.

185 atletizmcinin yarıştığı 1500 mt 16 Yaş Altı Erkekler Kategorisinde yarışmada ter döken, Van’lı Atlet Ömer Amaçtan 4.10’lik derecesi ile Türkiye Dördüncülüğü madalyasını aldı. 16 Yaş Altı ve Yıldızlar Türkiye Salon Şampiyonasında başarılı olan ve gelecek vaad eden sporcular arasında bulunan, Van’lı Atlet Ömer Amaçtan Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul’un görüşü ile İstanbul’da yapılan Turkcell 2020 Olimpik Hazırlık Kampına alındı.

İstanbul Aslı Çakır Spor Salonunda yapılan 16 Yaş Altı ve Yıldızlar Türkiye Salon Şampiyonası’nı Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu Yetkilileri, Milli Atletizm Sporcuları, Protokol Üyeleri ve birçok ilden katılan antrenörler izledi. 

16 Yaş Altı Erkekler Kategorisinde dördüncüsü olduklarını ve elde edilen dereceyle Ömer Amaçtan’ın 2020 olimpiyat kadrosu kampına davet edildiğini ifade eden antrenör Halil Önay, “Sezonun ilk salon deneme yarışmaları bizim açımızdan önemli oldu. Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcumuz da elinden geleni yaparak bu dereceyi alma hakkı kazandı. İlimiz adına gelecek vadeden Ömer Amaçtan, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından da sürekli takip edilmekte. Sporcumuz ile özel olarak ilgilenip antrenmanlarını takip ediyoruz. Sporcumuzun almış olduğu derecesi gerçekten çok iyi bir derece. Umarız gelecekte daha başarılı dereceler elde ederek ilimizden ve kendimizden daha çok bahsettireceğiz” dedi. Önay, ilimizde atletizm branşına vermiş olduğu desteklerden dolayı başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu. 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “Vanlı sporcumuzun İstanbul’da yapılan Federasyon Deneme Yarışmaları’nda ilimiz adına kazanmış olduğu Türkiye Dördüncülüğü bizler için çok önemlidir. İlimiz adına farklı ülkelerde ve illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımız; gerek bizim için, gerek Van için oldukça değerli ve önemlidirler. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Çok istekli ve gayretli olan sporcumuz Ömer Amaçtan, bu yarıştan da başarı ile döndü. Ayrıca bu sporcumuzun ileride olimpiyatlara da gidebileceğine inancımız tamdır. Kendisini ve bu başarıda emeği olan antrenörümüzü de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Editör: Wan Haber