WanHaber.com - Haber Merkezi

Daha önce Orta Afrika Cumhuriyetin’in Olimpik Real Bangui kulübünde antrenörlük yapan ve ardından Burkina Faso’nun RCK Kulübü'nde sportif direktörlük yaşantısına devam eden Vanlı antrenör Kadir Tunçdemir, gittiği her iki ülkenin milli takımında yardımcı antrenörlük görevinde bulunuyor. 

RCK Kulübünde sportif direktör olarak gören yapan Tunçdemir, Profesyonel ligde forma giyen deneyimli futbolcuları Türkiye futboluna kazandırmak istediğini söyledi.  “Yetenek Afrika” adlı bir organizasyonla Afrika’daki yetenekli futbolcuları bir arada toplayan Tunçdemir, mevcut organizasyonu büyüterek önümüzde ki yıl Gana, Gine, Fildişi, Orta Afrika Cumhuriyeti ve şuan çalıştığı ülke olan Burkina Faso’da daha kapsamlı bir organizasyon yapmaya hazırlanıyor.

Van Büyükşehir Belediyespor 3. Ligi Hak Etmiyor

Van Büyükşehir Belediyespor'un durumunu da değerlendiren Tunçdemir, büyükşehir yasasıyla birlikte yeni büyükşehir olan Van'ın profesyonel ligde sadece bir takım ile temsil edilmesinin son derece üzücü bir durum olduğunu ifade etti. Birçok küçük şehrin bile profesyonel ligde en az 2-3 takım ile temsil edildiğini ifade eden Tunçdemir, Van'ın bir tek profesyonel lig takımı olan Vanspor'a kimsenin sahip çıkmadığını ve yalnız bırakıldığını ifade etti. Zamanın Vanspor’a destek zamanı olduğunu belirten Tunçdemir, Kahvaltı organizasyonunda boy gösterisi yapan memleket aşığı firmaları Van Büyükşehir Belediyespor’a sponsor olmaya davet etti. 

Editör: Wan Haber