Hafta sonu kentin gündemini meşgul eden kaldırım işgaliyle ilgili yetkililer herhangi bir açıklama yapmazken, o pano halen yerinde duruyor. Vatandaşların tepki olsun diye üzerine ‘İnsanlar nasıl geçecek, başka yer mi kalmadı’ yazısı yazması da yetkilileri harekete geçiremedi. Aldığımız bilgiye göre, o pano otobüsler için durak olarak kullanılacak.

Hafta sonu kentin birinci gündemi Sıhke Caddesinde kaldırım üzerine konulan ve vatandaşların kaldırımı kullanamayacağı duruma getiren o pano oldu. Vatandaşlar da Belediye yetkilileri de yıllardır kaldırım işgallerinden dert yanarken, şimdi gelişi güzel bırakılan ve reklam tabelasına benzeyen o panoya tepkili. Kentin birçok noktasına gelişi güzel bırakılan reklam tabelaları gibi yeni otobüs durakları da vatandaşın tepkisine neden oldu. Özellikle Van'ın en işlek caddelerinin kaldırımlarına bırakılan bu yeni duraklar hem vatandaşları hem de engellileri zor durumda bırakıyor.

VATANDAŞTAN BÜYÜK TEPKİ!
İnsan yaşamının en son planda tutulduğu kentte bu görüntüyle karşılaşan vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Yıllardır esnafın kaldırım şikâyetinden dert yanan yetkililerin bu görüntüye karşı nasıl bir önlem alacağı merak edilirken, vatandaşlar bu görüntünün kaldırılmasını istiyor. Sadece bu fotoğrafın çekildiği yerde değil kentin birçok noktasında aynı görüntüyü de görmek mümkün. Bu manzaranın yaşandığı yer Sıhke Caddesi. Cadde üzerinde uzun süredir reklam panosu olarak görülen bu panonun aslında otobüs durakları için düzenlendiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde yoldan geçerken dikkatimizi çeken bu panonun fotoğrafını çektik. Sosyal medya ve haber sitelerine konu olan bu fotoğraf büyük tepki topladı. Vatandaşlar sosyal medya ve haber siteleri üzerinden tepki gösterirken, yetkililer ise sessizliğini koruyor.

KALDIRIM DURAĞA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Bu manzara sosyal medya ve haber sitelerine konu olunca birkaç yetkili harekete geçti ama yetkililerin söyledikleri de bir birini tutmadı. Bazı yetkililer hata yapıldığını, bu hatanın da reklam şirketi tarafından düzeltileceğini söylerken, bazı yetkililer ise bu panonun reklam panosu olmadığını, otobüsler için düzenlenen bir yer olduğunu söyledi. Yetkililer bu manzaranın kaldırılması yerine yarım kalan yerlerin de tamamlanarak otobüs durağı olarak kullanılacağını belirtti. Hal böyle olunca vatandaşların tepkisi de arttı. Kaldırımların olmadığı bir kentte kaldırımın tamamının otobüs durağı olarak kullanılacağına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden duraklar için başka yerlerin tercih edilmesini istedi. (Şehrivan)

Editör: Wan Haber