2019 yılını turizm açısından verimli geçirmek isteyen Van'da, turizmciler sadece İran turizmine bağlı kalınmaması gerektiğini, özellikle de yerli turizm konusunda çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiği üzerinde duruyor.

Turizm sezonu nedeniyle bir araya gelerek kent turizmini de konuşması beklenen turizmciler, turizmde sancılı bir yıl geçirilmemesi için atılabilecek adımları da zaman zaman gündeme taşıyor.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de, turizm sezonunda Van'a dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler organize ediyor.
Bugün, Valilik önünde düzenlenecek olan çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Valilik makamı ziyareti ile start alacak olan Turizm Haftası etkinlikleri, Kent Meydanında gerçekleştirilecek olan etkinliklerle sürecek.

Bugün Resim Sergisi, el sanatları sergisi (savatlı gümüş, kilim, çömlekçilik, hat ve ebru) ve halk oyunları gösterisi gibi etkinliklerin ardından yarın da saat 14.00'de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda, turizm paneli gerçekleştirilecek. Bu panele, turizm bölümlerinde okuyan öğrenciler de katılacak.

Turizm Haftası nedeniyle, Van'ın güzelliklerinin daha geniş kesimlere ulaştırılması maksadıyla Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat ve Turizm Gazetesi Editörü ve Yazarı Fehmi Küfteoğlu da Van'a davet edildi. Yazarların da aralarında bulunacağı gazateciler ve turizmcilere hafta dolayısıyla Van'ın çeşitli yerleri gezdirilecek, Van Gölü'nde mavi tur yapılacak. Akdamar Adası'nda konser ve halk oyunları gösterisi yapılarak, damaklara hitap edecek Van lezzetleri ikramı gerçekleştirilecek. 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerle, Van'ın güzelliklerine dikkat çekilmeye çalışılacak.

(Prestij Haber: Umut Tarhan)

Editör: Wan Haber