Van'daki İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk nöroloji doktoru Pakize Karaoğlu’nun göreve başlaması sevinçle karşılandı. 2012 yılından bu yana kentte çocuk nörolojisi uzmanı olmadığı için il dışına çıkmak zorunda kalan hastalar, Pakize Karaoğlu’nun göreve başlamasıyla büyük mutluluk yaşadı. İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hadi Geylan, nöroloji doktoru yeni gelmesine rağmen günde 40- 50 hasta muayene ettiğini söyledi. Komşu illerden de hastaların geldiğini ifade eden Geylan, “Hastanemizde daha önce 10 çocuk doktoru görev yapmaktaydı. Son çekilen kura ile bize 4 çocuk doktoru ve 3 yan dal uzmanı geldi. Son iki yıldır ilimizde çocuk nöroloji uzmanı çalışmamaktaydı. İki yıldan beri hastalar maalesef üniversitemizde de bu yan dal olmadığı için il dışına sevk ediliyordu. Allah’a şükür çocuk nöroloji uzmanı geldi. Bu hafta başından itibaren göreve başladı. Yaklaşık günde 40 hastaya bakıyor. İnşallah bundan sonra nöroloji hastaları burada tedavi edilecektir. Çocuk nöroloji uzmanı olmadığı için Ağrı, Hakkâri, Muş, Bitlis ve Şırnak’tan da bu tür hastalar bize gelmektedir” dedi.


Mahmut Akbulut isimli hasta babası, bir seneden beri çocuğunu tedavi ettiremediğini belirterek, “Üç yıldır çocuğum hasta. İki yıl tedavi ettik. Ondan sonra burada çocuk nöroloji doktoru olmadığı için tedavi ettiremedik. Şehir dışına da imkânımız olmadığı için götüremedik. Şimdi doktorumuzun geldiğini duyup geldik. Doktor geldiği için çok sevindik” diye konuştu.


Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özcan Ökten ise, kentte bazı dallarda doktor sıkıntısı olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “İki yıldır özellikle çocuk nörolojisi alanında Van’da büyük bir ihtiyaç söz konusuydu. Bakanlığımız sağolsun bize bir çocuk nörolog uzmanı gönderdi. Göreve başlamış durumda şu an. Aynı zamanda bir çocuk hematoloji, onkoloji uzmanı, yine bir kadın doğum uzmanı bölgemizde göreve başlamış durumda. Özellikle Van kenti çocuk ve kadın doğum uzmanı alanında doktor eksiğimiz söz konusuydu. Ama bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde bize destek olacakları sözünü verdiler.” 


Nöroloji uzmanı Pakize Karaoğlu’nun yanı sıra Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Özge Vural ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Sare Güntülü Şık da, İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde göreve başladı.

Editör: Wan Haber