Van Büyükşehir Belediyesi iptal edilen kent mobilyaları ışıklı cam korumalı ve hareketli ilân tahtası ve clp raket pano işletilmesi ihalesini dün yeniden gerçekleştirdi. İhaleye 5 firma katıldı. Açık artırma usulü ile yapılan ihaleyi 7 milyon 161 bin TL ile en yüksek teklifi veren Rekvan Reklamcılık firması kazandı.

İlhan Siyahtaş

Van Büyükşehir Belediyesi kent mobilyaları ışıklı cam korumalı ve hareketli ilân tahtası ve clp raket pano işi ihalede 7 milyon 161 bin TL teklif veren Rekvan Reklamcılık firmasının oldu.

Şubat ayında yapılan ilk ihaleyi açık artırmada 18 milyon 100 bin lira gibi rekor bir bedelle Tuşba Reklam-Matbaacılık firması almıştı. Firma ihale bedelinin yüzde 6’sı olan yaklaşık 1 milyon  liralık  katı teminat bedelini yasal süresi  içinde  yatıramaması üzerine belediye ihaleyi iptal etmişti. İhale dün Büyükşehir Belediyesi İdari ve Mali İşler Dair Başkanlığı’nda yeniden yapıldı. İhaleye Elif Reklam, Rekvan Reklam, Dalpa, Naturel, Alyans gibi Van ve il dışından 5 farklı reklam şirketi katıldı. İhale Komisyonu tarafından incelenen evraklar neticesinde teknik yeterlilik şartlarını taşımayan üç firmanın dosyaları kabul edilmedi. İki firmanın dosyasının kabul edildiği açık artıma usulü ile yapılan ihale iki firma arasında geçti. Çekişmeli geçen ihalede 7 Milyon 161 bin TL ile  en yüksek teklifi veren Rekvan Reklamcılık ihaleyi kazandı.

Dosyaları eksik olduğu gerekçesiyle ihaleden elenen iki firma itiraz dilekçesi verdi.

Editör: Wan Haber