Van’da geçen yıl Edremit ve İpekyolu ilçelerinde ‘Özyönetim’ ilan edildiği gerekçesiyle başlatılan ve belediye başkanlarının hala tutuklu kalmasını sağlayan davanın iddianamesi hazırlandı. Davanın iddianamesi hazırlandı ama soruşturmayı yürüten Savcı Adem Çelik’in tutuklanması  ve  Kürt siyasetçiler hakkında  tutuklama kararını veren Hakim,  ‘FETÖ üyesi’ oldukları gerekçesiyle görevden alınınca iddianame ortada kaldı.

Van’da geçen yıl Ağustos ayında İpekyolu ve Edremit İlçelerinde ‘Özyönetim’ ilan edilmesinin ardından Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin,  Abdülkerim Sayan, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav,  DBP Edremit İlçe Eş Başkanı Abdülkerim Batmaz,  DBP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Mehmet Batu ve haberi yaptığı için gazeteci Salih Sertkal hakkında açılan soruşturmanın iddianamesi bir yıl sonra hazırlandı.

ÖZYÖNETİM İLANININ ÜLKENİN BİRLİĞİNİ BOZDUĞU İDDİA EDİLDİ

İddianamede tutuklu bulunan Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin,  DBP Edremit İlçe Eş Başkanı Abdülkerim Batmaz, İpekyolu DBP İlçe Eş Başkanı Mehmet Batu, hakkında yakalama kararı bulunan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, Edremit Belediye Eş Başkanı Abdülkerim Sayan ‘Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü’ bozma suçunu işledikleri gerekçesiyle, Gazeteci Salih Sertkal’de ‘Silahlı terör örgütüne üye’ olmak suçunu işlediği iddiasıyla yargılanacak.

‘SAVCI TUTUKLANINCA İDDİANAME ORTADA KALDI’

Söz konusu iddianameyi hazırlayan ve tüm Kürt siyasetçilerini ‘Örgüt üyesi’ oldukları gerekçesiyle haklarında bu iddinamayi hazırlayan Savcı Adem Çelik 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘FETÖ Üyesi’ olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılarak görevine son verildi.

Böylece ‘FETÖ Üyesi’ olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcısı  Adem Çelik  tutuklanmasının ardından Özyönetim iddianamesi  ortada kaldı.

‘BU KİŞİLERİN VERDİĞİ KARARLAR KAMUNUN VİCDANINI YARALAMIŞTIR’

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Hukukçu Bayram Kaval,  Savcı ve Hakimliklerin komple bir makam olduğunu ve söz konusu hakim ya da savcılıkların tutuklanması ya da görevden alınması halinde iddianamenin yeniden yazılması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çelik ve  tutuklama kararı veren hakimin ‘Örgüt üyeliği’ ile suçlandığına dikkat çeken Kaval, bu kişilerin hazırladığı iddianameler ve açtığı davaların yargının tarafsızlığı ilkesine aykırı düştüğü için kamunun vicdanını yaralayacağını kaydetti.

Kaynak: Oktay Candemir - Vanaktuel

Editör: Wan Haber