Van Belediyesi tarafından 2011 yılında temeli atılan ve 2012 yılı sonunda tamamlanan Van Belediyesi Kültür Merkezi, onlarca alanda binlerce öğrenciye kapısını açıyor. Birçok kurs için şu ana kadar bin 500 öğrenci başvuru yaparken, Kültür Merkezi Van'da bir akademi görevi de üslenecek.
2012 yılı içerisinde tamamlanan Van Belediyesi Kültür Merkezi çalışmalarına başladı. Belediye tarafından yapılan merkez, bölgenin en büyük, kentin ise ilk kültür merkezi konumunda. 5 aydır kurs hazırlıkları yapılan merkezde birçok alanda binlerce öğrencinin katılacağı kurslar düzenliyor. 18 Şubat tarihinde birçok alanda eğitimlere başlayacak olan merkez, bir süre sonra akademiye dönüştürülecek.
2 ay önce kurs başvuruları alan merkeze şu ana kadar bin 500 öğrenci başvuru yaparak, bu alanda da rekor kırdı. 31 Ocak tarihinde başvuruların tamamlanacağı ifade edilirken, merkezde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 20 eğitim hocası ve 50 personelle hizmet verilecek. Kültür Sanat Merkezi'nde müzik, resim, sinema, tiyatro, halk oyunları, heykeltıraş, fotoğraf ve Kürt Dili Edebiyatı branşlarında eğitimler verilecek.
"MERKEZ, BİR SÜRE SONRA AKADEMİYE DÖNECEK"
Bu alanda verilecek eğitimlerin 6 ay süreceği belirtilirken, eğitimlerin ardından sınavlar yapılacak. Bu sınavları başarı ile geçen öğrencilerin daha sonra 3 yıl sürecek olan akademi eğitimlerine başlayacakları kaydedildi. Eğitimlere katılan öğrencilere bu sürenin ardından uzmanlık sertifikaları verilecek.
Van Belediyesi'nin en büyük projeleri arasında yer alan merkezde 346 kişilik konferans salonu, 350 seyirci kapasiteli tiyatro salonu, 247 metrekarelik çok amaçlı salon, 250 seyirci kapasiteli cep sineması, 3 adet 60 metrekarelik atölyeler, 20 adet derslik, bin metrekarelik el sanatları sokağı, 113 metrekarelik kafe yer alıyor.
(MSA-Y)

29.01.2013 14:09:40 TSI

Editör: Wan Haber