Van'ın Akköprü Mahallesi'nde oturan bazı vatandaşlar yaklaşık 1.5 ay önce internet kablolarının çalındığını iddia ederek, "Daha sonra TELEKOM'a başvurarak internet hatlarımızın yeniden bağlanmasını istedik ancak şuana kadar bir sonuç alamadığımız gibi, aylık internet faturalarını da ödemeye devam ediyoruz." dedi.
 
Akköprü Mahallesi Hilmi Şahbaz Caddesi´ne dadanan hırsızlar önce Şubat daha sonra Nisan ayında caddenin internet kablolarını keserek çaldı. Bunun üzerine TELEKOM Müdürlüğü´ne başvuran sokak sakinlerine ´En kısa sürede sorunu çözeceğiz´ denilmesine rağmen sorun çözülmedi. TELEKOM´un meydana gelen hırsızlık olayından sonra adeta kendilerini cezalandırdığını söyleyen mahalle sakinleri, kesintiye rağmen aylık internet ücretinide ödemeye devam ettiklerini belirterek, sorunun çözülmesini istedi.
 
´TELEKOM BİZİ CEZALANDIRIYOR´
 
Nisan ayından bu yana çalınan kablolar yüzünden interneti kesik olan vatandaşlardan Azim Yacan, " Şu anda caddede 10 evde internet hattı yok ama hepimiz faturayı ödemeye devam ediyoruz. Defalarca başvuruda bulunduk, bize en kısa sürede sorunu çözeceklerini söylediler ama neredeyse 2 aydır sorun çözülmedi. Benim kardeşim sınavlara hazırlanıyor ve bu konuda internetin çok büyük faydası olmasına rağmen bu imkandan yararlanamıyor. İnterneti zaten bu yüzden kullanıyoruz. Yetkililerden duyarlı olmalarını ve sorunun çözmelerini bekliyoruz." dedi.
 
"YETKİLİLER SOKAĞA BİLE UĞRAMIŞ DEĞİL"
 
İnternet hattı Şubat ayından bu yana kesik olan vatandaşlardan Resul Kahraman´da yetkililerin duyarsızlığından yakınarak, " Normalde 1 günde çözülecek bir problem 2 aydır çözülmüyor. Tüm başvurularımıza rağmen henüz sokağa bile uğramış değiller ama biz faturayıda ödüyoruz. Çocuklarımızın eğitimi açısından internet bizim için çok önemli. Yetkililere buradan sesleniyorum. Lütfen bu sorunumuzu  çözün." diye konuştu.
 
Haber : Oktay CANDEMİR
Editör: Wan Haber