Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Irak, İran, Azarbeycan ve Ermenistan gibi Van'a yakın ülkeler varken, Van'a sınır komşu olan Bitlis'te tanıtım yapması tepkilere neden oldu. Van'ın konumu gereği bir çok ülkeye araçla ulaşım mesafesinde olduğu ülkelerde tanıtımına çok önem verilmezken Bitlis'te yapılan 'İller Tanıtım Sergisi'ne verdiği önem tepkilere neden oldu. Van'ın yanı başında olan Bitlis'te fuara katıldıklarından dolayı mutlu olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ "Öncelikle Bitlis Valisi Oktay Çağatay’a, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’e ve Bitlis Belediye Başkanı Nasrullah Tanğlay’a bizi güzel bir şekilde ağırlayıp, evimizde hissettirdikleri için teşekkür ederiz. Burada, Van’ımızı Bitlisli vatandaşlarımıza ve diğer şehirlerden gelen misafirlerimize tanıtma fırsatı bulduk. Bugün açılışı yapılan bu fuarda, Van’ın öne çıkan simgeleri olan bir gözü kehribar sarısı diğer gözü ise gölümüzün mavisinden alan kedimizi, Urartulardan günümüze kadar devam etmekte olan savatlı gümüş işlemelerini, kilimimizi ve diğer turistik değerlerimizi tanıttık. Akdamar Adası ve Hüsrev Paşa Camii maketini sergiledik. Fotoğraf sergimizi de gezme imkanı sunduk. Ayrıca misafirlerimize ayran aşı, Edremit elması, Gevaş kayısısı ve otlu peynir-lavaş ekmeği ikramları yaptık. Umarım bu organizasyon daimi olur. Biz de 26-29 Eylül’de yapılacak fuarın hazırlıklarına devam ediyoruz. Birçok ili ağırlayacağımız için heyecanlıyız” dedi.

BİTLİSLİLERE NEYİ TANITIYORSUNUZ?
Van’a yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan sınır ilimiz Bitlis’teki fuara katılan Van Kültür Turizm Müdürlüğü, Van’ı en iyi bilen ve tanıyan Bitlislilere Van’ı tanıtmaya çalışması tepkilere neden oldu. Nüfusunun büyük çoğunluğu Van’ı bilen ve Van’ı görmüş kişilerden oluşan Bitlis’te organize edilen bir fuara katılım sağlayan Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, tabiri caizse tanıtımda kendileri çaldı, kendileri oynadı.

BU EKİP TURİZMDEN ANLAMIYOR!
Göreve geldiği günden bu yana Van turizmini kaplumbağa hızında tanıtan İl Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve ekibi, birçok organizasyonda sınıfta kaldı.  15 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında Van’da yapılan Shopping Fest etkinliklerinin heyecansız ve sönük geçmesinden, EMİTT’te yapılan fuarda kediden çok her şeye benzeyen maskota kadar birçok şeyle gündeme gelen turizm ekibinin bu işlerden çok anlamadığı ortada. İran, Irak ve Ermenistan gibi Van’a yakın ülkelerden yabancı turist çekmek yerine komşu ilimiz Bitlis’ten yerli turist çekmeye çalışan bir ekiple daha ne kadar yol gidilebilir ki?

Editör: Wan Haber