Dün akşam saat 17:30 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi'nde 16 yaşındaki bir kıza önce sözlü tacizde bulup ardından darp eden Vangölü Turizm şoförü Mehmet A. hakkında basında yer alan haberler sonrası Vangölü Turizm Seyahat ve Ticaret A.Ş. tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada taciz olayının tasvip edilir bir durum olmadığını belirten şirket, servis şoförünün işine son verdiklerini söyleyerek bu açıklamalarda bulundu: 

21.07.2016 akşamı Milli Egemenlik Caddesi üzerinde meydana gelen sözlü taciz ve akabinde genç kızımıza karşı darp etme eylemiyle sonuçlanan, firmamızın Yüksekova-Van hattında çalışan 65 AF 317 plakalı aracı kullanan şoför Mehmet A. ile şirketimizin ilişkisi sonlandırılmıştır. Olayda mağdur olan kız kardeşimize ve ailesine üzüntülerimizi belirtmek isteriz. Yapılan eylem son derece yanlıştır ve affedilecek bir tarafı yoktur. Toplumumuzun içinde kadınlarımızın bu hareket ve yaşam tehditlerini şirketimiz ve şahsım adıma lanetliyorum. Bireysel bir hatanın tüm firmamıza mal edilmemesini umar, olayı gerçekleştiren şoförün şirketimizle hiçbir şekilde ilişkimizin kalmadığını da belirterek  tüm kamuoyundan özür dileriz.

Sertaç Kartal
Vangölü Turizm Genel Müdürü

Editör: Wan Haber